Джамбазки: Правителството работи със САЩ по признаването на македонско малцинство? Оставка!

джамбазки

„До мен достигна информация, която вече получи широк отзвук в медиите в Северна Македония, засягаща пряко българския национален интерес. Става въпрос за твърдение, изразено от страна на г-н Габриел Ескобар, заместник-помощник на държавния секретар на САЩ, че съществува „обща работа с българското правителство за защита на т.нар. „македонско малцинство“ в Република България“, пише на Фейсбук страницата си евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той е изпратил и официално писмо до министър-председателя Кирил Петков и до министъра на външните работи Теодора Генчовска, в което задава недвусмислено въпроса дали изнесената публично информация от Ескобар е вярна.

„Подобно твърдение е скандално и антибългарско. То е и обида за милионите български граждани, чиито семейни корени водят своето начало от Македония“, продължава още заместник-председателят на ВМРО и прави призив към управляващите:

„Македонският въпрос е сред малкото общественозначими теми, които обединяват българското общество. От Вас зависи на коя страна ще застанете – на народа си или на своите далечни господари“.

Ангел Джамбазки се обръща и директно към Кирил Петков, ако потвърди, че се водят такива разговори за македонско малцинство в България или не получи отговор на зададените въпроси, което също ще приеме като потвърждение на думите на Ескобар, то тогава правителството да подаде оставката си.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории