Страшен скандал: Българското правителство уговаря с посолството на САЩ правата на македонци

Габриел Ескобар-1

Посолството на САЩ в София работи с българското правителство по исканията за спазване правата на македонското малцинство в България. Това научаваме от изказване на 12 януари т.г. на заместник-помощника на държавния секретар на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар пред македонската редакция на „Гласът на Америка“.

Няма причини да не се вярва на казаното от Ескобар, защото той не е случаен човек. Искреността, с която разкри подмолните договорки със злодействащата в България четворна коалиция, е най-директното доказателство, че пред него са поети твърди ангажименти в тази посока. Това е равносилно на национално предателство, тъй като в България никога не е признавано македонско малцинство.

Нещо повече, по Конституция изобщо няма малцинства у нас. И ще е нечуван скандал, ако някой от българското правителство уговаря с посолството на САЩ за правата на македонци, каквито фактически няма.

Точно в този момент, преди визитата на премиера Кирил Петков в Скопие, българските институции в лицето както на президента Радев, така и на Министерството на външните работи трябва да дадат ясен знак на посолството на САЩ, че няма да търпят какъвто и да било натиск по отношение на историческата истина и позицията на България.

Ескобар съобщава пред медията, че е разговарял с Франция, която от 1 януари пое председателството на ЕС, за възможно по скорошно начало на присъединителните преговори на Република Северна Македония с ЕС, съобщават македонските медии, цитирани от БТА.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории