Екшън заради дрога: Мъж откри стрелба по полицай, друг го плашил с нож

полиция-кола

Проведоха Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества в Плевенско. В хода на полицейските действия, на изхода на село Рупци – посока град Червен бряг, били спрени за проверка трима мъже – 33-годишен от София, 44-годишен жител на с. Рупци и 19-годишен от село Телиш, които се придвижвали пеша. Според първоначалните данни в момента на предприети действия по задържането им, столичанинът извадил пистолет и стрелял към единия от униформен, а 44-годишният заплашил с нож. Това съобщиха от прсслужбата на ОД на МВР – Плевен.

В резултат на бързата реакция на полицейските служители двамата мъже били неутрализирани, няма и пострадали. Оръжието и на двамата е иззето – пистолетът е газов. При последвалото претърсване в сака на столичанина униформените открили 12 полиетиленови вакуумирани пакета със съцветия, наподобяващи канабис.

Други 16 пакета и буркан от 800 мл със същото съдържание, множество стръкове от растения от рода на конопа, машинка за вакумиране и още един газов пистолет са иззети при процесуално-следствени действия в дома на 44-годишния мъж. В хода на спецакцията е задържан и четвърти съпричастен към престъпната дейност – 32-годишен от с. Телиш.

В имота му са открити 2 грама съцветия от рода на конопа. Общото количество на тревистата маса е над 12 кг. Предстоят експертизи на иззетите наркотици и оръжия. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.