Трогателна история за едно българско дете, принудено да проси и да гладува, взриви Фейсбук…

Дете в бургас

Една тъжна история, разказана от Мария Велева, направо взриви Фейсбук. В центъра на Бургас я спира дете, което моли за стотинки, за да си купи вафла. Преди да изпълни молбата Мариела решава да разбере повече за него:

„Бургас, дете на 11г. Помоли ме за стотинки да си купи вафла. Целия в белези, попитах го от какво са, бой-отвърна. Кой те бие?-го попитах. Братовчедите ми, взимат ми парите, които хората ми дават, а аз искам да си купя маратонки. Не съм ял от вчера, гладен съм. Попитах го дали може да чете, да смята? Отвърна ми, че не е циганче, но в училище не му обръщали внимание, защото нямал пари. Никое дете на Майка България не го заслужава, никое дете не заслужава да проси, да е отритвано, бито, унижавано… Срам сте господа министри, срам сте за народа си.”

 Публикацията на Мариела започна да се разпространява мълниеносно в социалната мрежа, а заедно с поста заваляха коментари.

„До кога така ?! Ще се събудим ли някога или вечно ще сме с вързани ръце? Съвземете се хора,бъдете ХОРА, покажете малко човещинка….“, „Не ви е срам! Докъде докарахте децата на България?“, „Докато позволяваме подобни неща да продължават в страната ни, напълно си заслужаваме съдбата.“, „Как не Ви е срам… Едно дете на България, имащо желание да се учи е бито, унижавано и отхвърлено от обществото само,защото няма пари ?!?!“ са само част от коментарите по темата във Фейсбук.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.