Инджов: Искам да видя разрешително за строеж през септември!

Юлиан Инджов

Един от акционерите в ЦСКА – Юлиан Инджов, внесе яснота относно реконструкцията на стадион „Българска армия“ след срещата със спортния министър Радостин Василев. На срещата присъстваше и мажоритарния собственик на „червените“ Гриша Ганчев.

„Имаме доза оптимизъм, не само за спортната база, като цяло спорта в България да се наложи една основа да се положи с повече разум напред“.

„Не могат да се прогнозират тези срокове, има воля от всички страни да не се размотаваме във времето. Сроковете са много разтегливи. Може да бъде за три месеца, може и три години да не ви стигнат“.

„Изцяло нов стадион и ние не сме си представяли. Старият стадион ще бъде реконструиран. Коментирахме достъпа на стадиона. Лицензирането на стадиона трябва да дойде от ФИФА и УЕФА, които имат изисквания. Ако мога да помечтая септември месец да видя разрешението за строеж на масата“.

„Дълговете уточнихме – до края на 2019 или началото 20 година, всичко направено от тази дата не се приемат към момента. Ще продължим да преговаряме. За подобренията на базата в Панчарево и на стадиона не мога да ви кажа точната цифра, но е около 4 милиона лева, които са признати от „Сердика Спортни Имоти“ през април 2021 година.

„Ние не можем да ги представим като инвестиция. Подобренията възлитат на 6-7 милиона, но тези, които ни признават, са само тези които са прикрени към „Имоти“. Затова има разлика в цифрите. Затова са редуцирани на тези около 4 милиона“.

„Имаме готовност от две години за инвестицията. Направихме си съответните прочувания. Имаме финансов план и ангажимент да построим стадиона. Безспорно има значение. Като цяло, сигурно ще се прави нова оценка заради това, че малко или повече ще струват имотите“, заяви Инджов на днешната пресконференция.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории