Кирил Петков няма антидот срещу външен натиск, защото той самият е възникнал по силата му

кирил петков

След шест часа КСНС преповтори известните ни наши искания, както и нагласите ни, че ще пуснем Македония, ако… еди-какво си. Засега единна позиция.

Подозирам обаче, че Кирил Петков на 18 януари много ще се затрудни да каже, че позицията на България остава същата. Пак ще обещава това-онова, вместо на него да му обещават. За да управляваш, трябва да имаш разум и стоманени нерви, както казваше Ариел Шарон, критикувайки Нетаняху, че му липсвали точно тези две черти.

Ако трябва да смятаме какво му липсва на Киро, ще ни трябва калкулатор. Кирил Петков има за задача да промени позицията на България по отношение на Северна Македония. И разни консенсуси само го бавят. При това на фона на руско-американския вербален конфликт… Ей, не го разбирате това любезно момче, което иска да разгъне бизнес отношенията между двете държави. Нищо повече. Какво му говорите за история и пр. Това е мрънкачество!

Кирил може и да има много постмодерни качества като тръпчинка, свежа усмивка, пешеходство, непукизъм, куролация и пр., но няма антидот срещу външен натиск, защото той самият е възникнал по силата му…

От Фейсбул профила на журналистката Калина Андролова