Само в 7DniSofia.bg

СДС: Дали правителството на „Промяната“ няма да ни доведе до крах, подобен на Виденовата зима

thumb_768x0_СДС

„Не виждаме потенциал и политическа воля днешното управление да се справи с връхлитащата криза“, се казва в декларация на СДС по повод 10 януари, разпространена от пресцентъра на партията.

„Това не е политическо злорадство, а призив към кабинета да се събуди от еуфорията си от овладяването на властта и да се захване с истинските проблеми на България“, пишат от партията.

Ето декларацията без редакторска намеса:

Дали правителството на „Промяната“ няма да ни доведе до крах, подобен на този от Виденовата зима.

Преди 25 години, на днешния ден – 10 януари, гражданите обсадиха Народното събрание, за да не допуснат ново червено правителство да досъсипе България, след управлението на кабинета „Виденов“.

Резултатите от това управление бяха: чудовищна инфлация, зърнена криза, тотална политическа и икономическа катастрофа. Те доведоха до най-големите протести в новата ни история, до национална стачка и блокиране на държавата.

На проведените предсрочни парламентарни избори СДС спечели пълно мнозинство, изведе България от кризата и обедини хората около каузата НАТО и ЕС. В следващите години управлението на СДС направи най-важните стъпки към евроатлантическата ни интеграция.

Четвърт век по-късно ни управлява четворна коалиция, в която хора, напуснали СДС и създали ДСБ, се съюзиха със същата БСП, която срина България през 1996 – 1997 г.

Четвърт век по-късно цените отново летят нагоре, инфлацията расте, токът и газът са непосилни за бизнеса и за повечето домакинства.

Четвърт век по-късно се питаме: дали правителството на „Промяната“ няма да ни доведе до крах, подобен на този от Виденовата зима.

Не виждаме потенциал и политическа воля днешното управление да се справи с връхлитащата криза. И това не е политическо злорадство, а призив към правителството да се събуди от еуфорията си от овладяването на властта и да се захване с истинските проблеми на България!