Ивана загуби гласа си след срещата с Ковид-19

ивана

Ивана не участвала в „Забраненото шоу на Рачков” през ноември, когато бе вечерта на ретро чалгата, защото е била неразположена. Така бе съобщено тогава, като едва на Нова година се разбра какво по-точно се има предвид с изтъкнатото „здравословни причини”. Ивана загубила гласа си заради коронавирус. Това сподели с половин уста самата тя на Нова година, когато бе сред гост-звездите в шоуто на Рачков.

Певицата на народа не искала да сподели причината за отсъствието си преди месец, когато трябвало да откаже изява в предаването. Ивана бързо се възстановила, тъй като е и ваксинирана. Чувствала се добре, но нямала глас. А в шоуто на Рачков има бенд, пее се на живо и искала да е на ниво. „Ако не пея, за какво съм тук?”, сподели Ивана с широка усмивка в шоуто, след което изпълни няколко песни.

Ивана гостува на Рачков с бузукарката си Стоянка, с която работят заедно от години и са близки приятелки. „Твойте пухкави паласки не ще се отърват от ласки” – този късмет изтегли Ивана от баницата. Стояна пък прочете в листчето, което избра: „Тебе в НАП ще те прегръщат, пари ще искат да ти връщат”. Във връзка с късмета на Рачков, който бе, че е душата на компанията, Ивана изтъкна, че е ненадминат импровизатор. Тя неведнъж се убедила в това, защото с Рачков се засичали по участия на частни партита. „Като почне, направо няма спиране. Викам си: „Тоя човек няма ли да спре? Трябва да пея и аз трябва да си взема парите”, сподели Ивана през смях.

Изминалата година не била лесна за нея, тъй като през май звездата изгуби баща си Тодор Калудов, който се спомина след усложнения от Ковид-19. Не можело да се каже, че се свиква със загубата, но певицата се усеща по-различна. „Изведнъж пораснах. Стана нещо с мен. Трябва ми време и си казах: „Дай време на времето”. Така казват по-възрастните и по-мъдрите”, сподели Ивана. Тя не се затворила в себе си, въпреки че била смазана от мъка, а се втурнала в работа. Не минало и месец и певицата организирала големи концерти в летните театри у нас, с което учила и приятелката си Стояна. „Вярвам, че това би искал татко. Той бе страхотен музикант, заради него станах певица. Радваше се, когато съм на сцената и не обичаше да ме вижда разстроена”, казва Ивана.