Самоубилият се Данаил Божилов-Мечката се занимавал с лихварство в Дупница

Данаил Божилов

Бизнесменът Данаил Божилов, който бе намерен мъртъв в пловдивския парк „Лаута“ на 26 юли, е бил лихвар в родния му град Дупница. Това споделят пред „168 часа“ хора от квартала, където мъжът е живял допреди 10 години, предаде Дарик.

По думите им Мечката имал легален бизнес с дрехи втора употреба, но от него печалбата била почти минимална. Именно поради тази причина той решил да дава пари назаем, очаквайки те да му бъдат върнати с лихва. Божилов никога не е проявявал агресия към своите длъжници, тъй като те му се изплащали навреме, а сумите които давал не били големи.

В един момент бизнесменът опитал да вземе територията на друг местен лихвар, но не успял. След като не му провървяло, решил да се премести в Пловдив, където отворил соларно студио. В последните 4 години Данаил Божилов изпитвал сериозни финансови затруднения, признават още приятелите му. Той отказвал да дава всякакви заеми, които са му били поискани. За сметка на това пък задлъжнял на брат си с 40 000 лв.

Тялото на Божилов бе открито на 26 юли от случаен минувач. Версиите за смъртта на 43-годишния мъж преминаха от поръчково убийство заради лихварство, през убийство вследствие пререкание с друг кучкар в парка, до самоубийство. В крайна сметка според заключението на Съдебна медицина, въз основа на което е издаден и смъртният му акт, Божилов е сложил сам край на живота си. Тази версия обаче е поставена под съмнения от не малко хора, тъй като предсмъртно писмо, написано от мъжа, бе намерено чак при повторния оглед на тялото, а законно притежаваният от него пистолет „Берета-92“, с който се е самоубил, бе открит от полицията чак на осмия ден от неговата смърт.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории