Проф. Витанов: Още утре ще видите на какво е способен Омикрон, може и да има локдаун!

проф. Витанов

„Моята система засече омикрон още около Коледа. Към последната седмица на януари, вече ще сме под влиянието на този щам. Още утре ще видите на какво е способен.“. Това коментира в ефира на бТВ матемтикът проф. Витанов.

„Този вариант е много заразен и трябва да се внимава. Може да се разболеят лекари в бърза помощ, медицински сестри. Ако се скофти нещо там, може и да има локдаун.“, казва той.

„По предварителни изчисления , базирани на чужди статистики, казвам вероятността да достигнем 10 000 заразени на ден никак не е малка.“, смята математикът.

„Февруари ще е месеца на Омикрона, защото през януари още ще се борят с Делта.“, категоричен е той.

„Говорят, че имам раздвоение на личността, но аз ви казвам, че трябва да се пазите. Нека на Витанов му е зле и да му провалим прогнозата като си спазваме мерките.“, апелира той.

„Моят призив към моите пиленца – хейтъри е да провалят прогнозата ми. Претръпнах вече към всичко, което се пише за мен. Има заплахи, да. Отворете форумите и вижте. Аз съм специализирал в Япония – там ни учат, че всеки ще умре един ден. Учеха ни също да завлечем поне 10 врагове със себе си.“, казва Витанов.

„Проблемите ще започнат много скоро. Очаква се, че след 15 март вече вълната да е отшумяла.“, заключи той.