ЕКШЪН: Пешеходец извади пищов срещу шофьор, ядосал го

Полиция

Пешеходец от Пловдив насочи пистолет срещу шофьор. Причината да размаха оръжието била, че водачът го ядосал с карането си, предава Труд.

Странната случка станала около 20,40 часа на 30 декември в район „Северен“. Шофьорът се стресирал много, след като видял дулото на оръжието срещу себе си, и се обадил на 112. На операторите обяснил, че всичко е станало, докато е преминавал с колата си през кръстовището между улиците „Полковник Сава Муткуров“ и „Луда Яна“ в Кършияка. Именно там се засякъл с пешеходец, който първо му се развикал, а след това насочил оръжието срещу него. На мястото бил изпратен автопатрул. Служителите на полицията успели да установят кой е извършителят. Оказало се, че това е мъж на 40 години, от когото бил иззет газов пистолет. Той бил задържан за едно денонощие в полицейския арест, а по случая било образувано досъдебно производство, и предстои да бъде уведомена прокуратурата.

Само няколко часа по-късно отново в Кършияка автопатрул на Трето районно управление на полицията спрял за проверка лека кола „Опел“. Зад волана бил 27-годишен мъж от Велинград, който не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство, а драг чекът реагирал положително. Нарушителят е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.