Политолог: Управление на принципа “Дайте да управляваме ние, за да не са те” е все по-несъстоятелно

любомир стефанов

„Това, което ни предложи 2021 година в политически план, да бъде трамплин към едно просветляване в главите на хората, които ние избрахме да ни управляват. И да осъзнаят, че са заменяеми, никой не се венчае за властта вечно, второ – имат конкретна заръка от нас, българските граждани, какво да свършат. В известна степен има и параметри, в които да ги свършат“, коментира политологът Любомир Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че ниската избирателна активност е доказала отдръпване. „Мантрата с 10% данък ми е една от любимите, който едва ли не бил най-ниският в Европа. Това, че България трябва да бъде инвестиционен рай не се случва, защото никой не сяда да сметне, че данъците, които плаща, далеч надхвърлят 10%. Българските граждани заслужават нещо повече, тъй като управление, подчинено на принципа „Дайте да управляваме ние, за да не са те“ – ми се струва все по-несъстоятелно“, допълни Стефанов.

По думите му Радев си е свършил работата и сега имаме НС.

„Държавата има нужда да наложи волята си там, където е била изтрита и не е присъствала никога. Ако пак започне да раздава пари, изпадаме в цикъл и ситуация, която излизането е още повече от същото – нови дългове, нови заеми. Еврозоната ще ни се стори такъв мираж, че ще чакаме още 20 години“, поясни политологът.