Само в 7DniSofia.bg

Проф. Витанов с шашардиса с пост за Коледа: Някои хора много искат да млъкна

николай витанов

Математикът проф. Николай Витанов с интересен пост в личния си профил във фейсбук.

Ето какво обяви преди малко професорът:

„Честито Рождество Христово! Желая светли и весели празници!

Радвам се много, че Омикронът не можа да ни развали празниците.

Оттук натам ще има някои промени.

1. Благодаря на хейтърите си за съдействието им за изпълнение на програмата ми за изследвания в областта на теорията на идеологическата борба. Натрупах материал за много статии.

Програмата завърши, захващам се с други изследвания. Което ще рече, че няма повече да споменавам хейтърите в анализите си. В някоя от статиите, които ще публикувам далече на запад, ще им напиша и благодарности.
2. Веселата част след анализите ще продължи. Понеже баснята за юрдеците и крокодила се хареса на доста хора, ще продължа с басните и няма да давам толкова много конкретни примери за приложение на законите на Мърфи, Паркинсън, Питър и другите.

3. След Нова година ще има анализи, но вероятно с течение на времето ще ги поразредя и няма да са всеки ден. Причините са две. Едната е, че имам и друга работа и вероятно вече ви омръзнах, а и други искат да се изяват на полето на прогнозите.

Втората причина е, че съм подложен на непрекъснати атаки поради доминантното ми положение на полето на прогнозите. Някои хора много искат да млъкна и да не ви информирам, включително и от този акаунт. Добре, ще се обаждам по-рядко, а прогнозите нека и други да ги правят.

Знаете, че това ми е странично занимание, а едно доста по-основно мое занимание е математическата социална динамика. Моделирането на развитието на епидемии в обществото е малка част от тази наука. Много по-интересно ми е моделирането на властовите процеси и явления например. Мисля да се насоча натам.

Ще се опитам да не ви оставя баз навременна информация за това, което очаквам да се случва с пандемията. Знаете какво очаквам да стане до края на януари и през февруари. Дотогова има време, починете си и празнувайте. И нека вирусът да ви заобикаля.

Проф. Николай Витанов, Фейсбук“.