Само в 7DniSofia.bg

Шеф на Левски: Искаме да разчитаме на държавата като на майка

левски ръководство

„Срещата протече много позитивно. Познавам министър Василев от много време и виждам, че той има огромно желание, за да раздвижи нещата в българския спорт. Искаме да може да разчитаме на държавата като на майка, а не като на мащеха. Важно е как ще протекат отношенията между двете страни за бъдеще“, заяви изпълнителният директор на Левски Иво Ивков след срещата с министъра на спорта Радостин Василев, на която присъстваха още Наско Сираков и Станимир Стоилов, предава БЛИЦ.

„Искаме промени в закона по отношение на данъчните ставки за клубовете, за да не бъдат третирани те наравно с други предприятия, които бълват продукция. Чух Василев да казва, че желае да направи спорта държавна политика. Не сме искали помощ. Дадохме пълна информация за клуба и какви са ни нуждите и възможностите. Запознахме го с текущото състояние на Левски и с концепцията ни. Вярвам, че той ще направи своя преценка как да помогне на клубовете.

Не сме искали пряка помощ, знаете, че Левски трябва да се справя сам. Нямаше да е правилно на първа среща да искаме нещо конкретно. Конкретна помощ е държавата да направи инвестиции в инфраструктурата. Необходими са промени в различни закони, но това беше принципен разговор, опознавателна среща в навечерието на Коледа.

„Вярвам, че не емоциите трябва да ни водят, а това което се вижда. Няма да хваля, но няма и да се съмнявам. Подхождам с доверие, както винаги правя. Бъдещето ще покаже дали то е оправдано. Очаквам разумна инвестиция от държавата, без да се ощетява никого“, каза още известният адвокатът.