Юксел Кадриев отказал двойна заплата в Нова ТВ! Новинарят не искал пак да води с Ани Салич

юксел кадриев

Изкушаваща оферта за тв трансфер е отхвърлил Юксел Кадриев. Звездата на новините по Би Ти Ви получил предложение да премине в екипа на конкурентната Нова телевизия срещу дойно възнаграждение на това, което получавал при настоящите си работодатели. Досега мнозина негови колеги са напускали кораба, подмамени от главозамайваща сума пари, но той държал фронта и веднага отклонил апетитната оферта.

Самият Юксел призна за предложението и сподели, че у него не е имало никакви колебания. „Би Ти Ви новините са най-високият пиедестал в България, за което се радвам, че имам скромен принос. Имаме и най-високия дял на обществено доверие и съм щастлив, че съм част от това“, аргументира избора си да остане в медията той.

Не така през 2014 г. постъпи неговата бивша екранна партньорка Ани Салич, която, без да му мисли, се прехвърли от Би Ти Ви в новинарския стол на Нова телевизия. Тогава тя сподели, че се чувствала обидена и подценена при старите си работодатели, които не й дави достатъчно широко поле за изява.

От конкуренцията я спечелили не само с оферта за по-висока заплата, но и обещания да има свое предаване. Трансферът й се превърна в най-легендарното наддаване за водещ в историята на родната телевизия, защото пък от Би Ти Ви тогава й предложили заплатата й накуп за 10 години като обезщетение, за да остане при тях.

Вероятно и ако Юксел Кадриев бе решил да мине в другия лагер, мизата щеше да е висока, тъй като от години се знае, че двамата с Ани се радват на най-голямо обществено доверие и са сред телевизионерите с най-висок личен рейтинг. Зрителите отдавна копнеят пак да ги видят като тв дуо, но за момента това остава невъзможно.

На този етап Салич едва ли е особено щастлива то избора си през 2014 г. , тъй като нито има свое предаване, нито заплатата й била като в началото. Преди месец се заговори, че поради пандемичната обстановка бюджетите на Нова тв били орязани, съответно паднало възнаграждението дори на най-големите имена, пише „Ретро“.