Още един проблем в ЦСКА преди дербито с Лудогорец

стойчо младенов

Пореден основен футболист на ЦСКА получи контузия и няма да играе в понеделнишкото дерби с Лудогорец. Става дума за Йоан Бай, който влиза в лазарета на „червените“, където са вече Амос Юга, Федерико Варела, Мено Кох и Ахмед Ахмедов, пише „Мач Телеграф“. Плеймейкърът Греъм Кери пък е в Англия, където се лекува неговата съпруга. Именно заради въпросната травма Бай напусна терена в Кърджали шест минути преди края на срещата, завършила 2:2. Това е поредната контузия на Бай от началото на сезона. Именно честите травми, макар и леки, не позволяват на бързака да навлезе във форма.

При това положение е ясно, че Яник Вилдсхют и Георги Йомов ще са титуляри по крилата срещу Лудогорец, а те няма да имат реални алтернативи от пейката.

Големият проблем пред Стойчо Младенов е кой ще връзва играта, след като Варела и Кери ги няма, а Чатакович не е напълно готов да бъде титуляр в напечени мачове. Босненецът показа добри неща срещу Рома и вкара гол, но срещу Черно море и Арда не успя да покаже какво може.

Бай вече е в зимна ваканция. Той все пак записа 23 мача през есента, в които вкара 3 попадения. Срещите му бяха разпределени по следния начин -15 в Първа лига, една за Суперкупата на България и 7 в Лигата на конференциите.