Татяна Дончева хвърли бомба в ефир за Слави Трифонов и ИТН

татяна дончева

Неизбежно е президентът да си има доверени министри. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Татяна Дончева, лидер на Движение 21.

„Ние сме с победителите – „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме близки с „Продължаваме промяната“. Каквото зависи от нас ще помогнем на тази четворна коалиция – една част от тези хора са новаци в политиката, трябва да проявим търпение“, каза още тя

Според нея политическата криза е резултат на ключови проблеми в политическата система.

„Гласуването 3 пъти в кратък период от време за 3 различни формации – всичките нови и неизвестни показва, че в момента в българската нация надделява инстинктът с търкането на лотарийни билетчета, с надеждата, че ще ни излезе късметът“, допълни Татяна Дончева.

По думите ѝ елиминирането на ГЕРБ означава обединение на много широк политически сили, които не са непременно в един политически спектър.

„Слави Трифонов беше дошъл вчера, днес вече си е отишъл. При други избори ИТН няма да влязат в Народното събрание, това е последният им парламент. Няма как при такова сложно коалиране всички да са доволни. Има знакови места, но има и много бели петна в ПП, Бойко Рашков е абсолютната необходимост“, добави Татяна Дончева.