ШОК: Жената на Андре Токев нарязала гумите на пикапа му, за да не кара пиян

андре токев

Мария, съпругата на шеф готвачът Андре Токев, е опитала неуспешно да предотврати пиянската му изцепка зад волана отпреди месец. Жената на прочутият кулинар собственоръчно е нарязала и четирите гуми на белия пикап „Мерцедес“, с който Токев опасно криволичеше по Околовръстно шосе в София, преди да бъде спрян от полиция и арестуван заради шофиране в пияно състояние.

Часове преди Андре Токев да бъде принудително свален от мощното си возило от полицията и тикнат в ареста, кулинарят заседнал на софра с приятели в компанията на съпругата си Мария. В късните следобедни часове на 31 октомври Токев вече бил порядъчно пиян, но упорито настоявал, че сам ще шофира белия пикап на път към дома си. В отчаян опит да му попречи, жена му нарязала с нож и четирите гуми на возилото, разказа пред „Уикенд“ запознат с историята.

След последвал шумен скандал със съпругата си, Андре Токев все пак успял да се качи в мерцедеса, подкарвайки возилото въпреки четирите срязани гуми. Прочутият готвач изминал с пикапа си само няколко километра, опасно криволичейки по джанти по Околовръстното шосе, преди да бъде приклещен от три полицейски патрулки след серия от подадени сигнали от други шофьори на тел. 112. Засега не е известно дали и съпругата на Андре Токев е сред хората, обадили се на спешния телефон, за да докладват за пиян шофьор зад волана. Самият кулинар обаче е спестил пред разследващите, че негов близък е направил опит да го свали от пикапа, нарязвайки гумите му. При разпитите си пред полицаи Токев е разказал, че е спукал и четирите гуми на возилото си след като се качил на бордюра на Околовръстно шосе пред магазин на голяма мебелна верига, след което продължил само по джанти.

Повече от месец след зрелищната пиянска изцепка на Андре Токев, водещия на кулинарното предаване „Ловци на храна“ по Би Ти Ви продължава да е въдворен под домашен арест, а опасността да влезе в затвора е съвсем реална.

Токев е застрашен от затвор между 1 и 5 години, тъй като е извършил престъпление в условията на пробационна присъда отново заради шофиране в пияно състояние. Както вече е публично известно, през лятото на 2019 г. шеф готвачът е бил задържан от полицията във Варна да шофира пикапа си „Мерцедес“ с 1,7 промила алкохол в кръвта си и тогава е сключил споразумение със съда. Според наложената му присъда, Андре Токев е наказан с условно лишаване от свобода за 3 месеца с изпитателен срок от 3 г. и отнемане на шофьорската книжка за 4 месеца.

Срещу Андре Токев говори и обемистото му досие на неизряден шофьор. За последните 10 г. кулинарят е натрупал глоби и наказателни фишове за близо 10 000 лв., като не си е платил за 12 от общо 19-те провинения зад волана, санкционирани финансово от КАТ. Почти всички наложени глоби на Андре Токев са за шофиране с превишена скорост.

Делото срещу роденият в германския град Лайпцинг шеф готвач ще стартира в Софийския районен съд през януари догодина, след като прокуратурата вече внесе обвинителния акт с искане за ефективна наказателна присъда срещу Андре Токев. Според обвинението, кулинарят е шофирал с 2 промила алкохол в кръвта си, а не с 1,79, както бе посочено при задържането му.

Поне докато съдебния процес стартира, Андре Токев не може да ръководи лично двата си ресторанта в София, тъй като е въдворен под домашен арест. Със заведенията се оправя съпругата му Мария, която се води и собственик на ресторантите. Макар да е финансист по професия, а не кулинар, половинката на Андре Токев се справя успешно със задачата, признават клиенти на ресторантите на злочестия готвач.