Само в 7DniSofia.bg

В русенски улици започнаха да пропадат коли, институциите вдигат ръце

capture-20211215-164207

Два паркирани автомобила са пропаднали тази нощ на улица в кв.“Трите гълъба“ в Русе. Инцидентът е станал заради спукана водопроводна тръба, предаде bTV.

В продължение на пет часа институциите на място се чудеха как да извадят колите заради опасността да пропадне и извиканата тежка техника. Единият от автомобилите е на Садкъ Садкъев. Той разказва, че снощи малко след полунощ водопроводът се е скъсал.

„От тази сутрин умуват как да ни изкарат колите, кой ще ги поеме тези щети. Всеки вдига рамене“, коментира собственикът. Хората от квартала разказват, че това не се случва за първи път.

„Три пъти са оправяли тази канализация и три пъти спукване на тръба. Нито полагат пясък върху тръбите, нищо, директно чакъл. Никаква отговорност“, добавя той.

Кварталът е част от строителната площадка за изграждане на нова канализация. Причината за конкретния инцидент е авария на съществуващ водопровод.

Представителят на изпълнителя инж. Никола Пеев обясни, че заради почвата при авария се получават такива огромни слягания.

„Не е за първи път, и на други места са се случвали, но просто е нямало паркирани коли“, каза той.