Харалан Александров със зловеща и кървава прогноза за новото правителство

Харалан-Александров

„Младите политици са като малките прасенца, които скоро ще квикнат за последен път и ще се превърнат в коледни гозби. Дайте да им дадем шанс да се поугоят, преди да ги заколим. Те ще се угоят сами, това е гарантирано“.

Това заяви в студиото на Нова телевизия културният антрополог Харалан Александров.

Виждаме пореден случай на двувластие. Ще трябва сами да се ориентираме кое от твърденията на МВР и на прокуратурата е вярно, защото институциите, които трябва да изяснят коя е истината, не могат да се разберат. Така Александров коментира конфликта между МВР и държавното обвинение.

„Така избуява полуистината“, коментира той. „Всеки конфликт ще ражда нови конспирации в съзнанието на тези, които искат новите управляващи да се провалят. Нашите институции живеят в режим на тежък конфликт. Тази ситуация устройва хората с криминална нагласа на ума“, заяви анализаторът.

Той поздрави „Продължаваме промяната“ за проведените преговори с другите партии и предупреди, че задачата им е трудна, защото страната е в режим „оцеляване“, а наследството на служебното правителство е тежко.

Харалан Александров добави също, че критиките към новите управляващи са започнали твърде рано, без да им е даден шанс да направят каквото са замислили.

„Има една голяма група хора, които искат това управление да успее. Има и хора, които искат то да не успее, защото виждат в него загуба на суверенитет и влияние на външни сили“, коментира Александров.

По думите на Калина Влайкова съдебната реформа ще се случи трудно.

„Страшно е, че институциите се налага да си говорят пред медиите. Допускам, че колегите от ГДБОП имат известни основания. Трябва да има бързо, ефективно разследване“, каза Алексей Пампоров. По думите му има възможност за бързо производство.

Според Влайкова ще има яростно противопоставяне на няколко фронта – по линия на управляващи и опозиция, както и противопоставяне вътре в самата коалиция, защото всеки ще иска да има надмощия:

„Може да направим извод и на базата на приложенията за коалиционното споразумение. Май няма съгласие по много неща, разбирателствата не са на 90%, както ни се каза. Надявам се да намерят единомислие“.

Според Пампоров големият проблем ще бъде здравеопазването, защото има над милион души, които не са здравноосигурени. По думите му нашата учебна програма не е пригодна за дистанционно обучение.

Пампоров припомни, че Жан Виденов също е дошъл, посрещнат с голям ентусиазъм и се пошегува, че „не трябва да се бърза с радост за ново прасенце“. Александров продължи метафората като припомни, че ние отглеждаме прасенца, за да ги заколим скоро след това.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории