Минеков втрещи България с това оправдание защо лично не се е качил в офиса на ГЕРБ да ги изпъди

велислав минеков

„ГЕРБ няма от какво да се притесняват, тъй като министър Велислав Минеков не е страна по казуса с централата на партията“, каза Любен Дилов-син в „Тази събота“.

Той определи действията на министъра на културата като пи ар акция.
„Административният акт за офиса на ГЕРБ не предполага наличието на полиция. Това и акцията в „Труд“ са две несръчни пи ар акции за мен“, коментира Дилов.

„Той вероятно желае да е министър на вътрешните работи. Когато беше дебата в парламента той каза, че е разкрил открадната кола, хотел, човекът иска да разкрива“, каза Дилов.

„Изпълнителната власт, независимо дали е от редовно или служебно правителство, трябва да внимава със средствата, с които подхожда към публичния сектор. Когато атакуваш с полиция, ти атакуваш фундамента, в който живеем“, смята той.

Той допълни, че ГЕРБ няма причина да се тревожат, тъй като са изрядни платци.

В същото време служебният министър на културата Велислав Минеков, който бе гост след Дилов, изказа своята версия защо не се е качил в офиса на ГЕРБ, за да им връчи писмото, с което ги моли да се преместят.

Вчера той отиде до НДК, за да връчи писмо за освобождаване на два етажа на НДК от партия ГЕРБ. Минеков обаче остави документа на портиера, вместо да се качи до офиса на партията.

„Не отидох, за да ги разочаровам, не отидох и те побесняха“, каза Минеков.