ШОК: Владислав Панев подаде оставка като зам.-председател на ДБ след селфито с Пеевски

Image_10490082_302_0

Владислав Панев, който си направи селфи с Делян Пеевски и получи много критики както от средите на зеленото движение, към което принадлежи, така и от средите на „Демократична България“, е подал оставка като зам.-председател на парламентарната група. Това стана ясно от кулоарите на парламента днес, предаде бТВ.

Панев се извинява за това, че е предизвикал такива негативни реакции с постъпките си, оценявайки я като грешка.

„По повод селфито на деня. Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път“, написа във фейсбук Панев.

„Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в България. Нееднократно съм вадил истински разкрития срещу него, Ковачки, Вълка. Имам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало. Съдебни дела, открадната кола, измислени статии в жълтите медии. Не е приятно. Но се боря за това да превърнем България в нормална държава с всички сили. И да, усмихвам се повече от много други и сигурно имам специфично чувство за хумор. Това е“, написа още той.