Само в 7DniSofia.bg

Смешен екшън: Безстрашният Минеков остави на портиера писмото за изгонването на ГЕРБ

велислав минеков

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков връчва днес писмо за освобождаване на два етажа на НДК от партия ГЕРБ. Среща между Минеков и представители на ГЕРБ обаче нямаше.

Служебният министър предаде писмо за освобождаване на два етажа на НДК от партия ГЕРБ. Той обаче не пожела да се качи в офиса им, където го очакваха Томислав Дончев, Даниел Митов и Росен Желязков.

Напомням, че закона предлага, че парламентарно представените партии се ползват в офиси осигурени от държавата. Ако не ме лъже паметта ГЕРБ е така от 14 години. Това заяви Томислав Дончев по повод връчено писмо от служебния министър Велислав Минеков.

„ГЕРБ има 100 000 човека членове, откъде искате да ги гоните. Дали искате да ги гоните от политическия живот? Очевидно не можете. Аз не се радвам когато това води до международна реакция, а такава ще има.

Това една партия да бъде ограничавана, да си изпълнява функциите е безобразие. И безобразие е мека дума“, поясни Дончев.

„Очевидно е, че г-н Минеков се е хванал за министерството на културата и иска да стане редовен министър по примера на Рашков. Решил е, че ако го направи, ще стане любимец на задаващата се власт“, заяви от своя страна.

„Това очевидно е опит за отмъщение“, допълни още Митов.

Той не е избран. Заел се е да защитава своето емоционално разбиране за справедливост. Подобен тип отношение от емоционално нестабилни хора, води до проблеми“, посочи още Митов.

Росен Желязков цитира Закона за политическите партии, като заяви, че ГЕРБ не е по-различна от БСП и другите партии, които получават от държавата административни помещения.

„Ясно е, че 16 и 17 етаж от 14 години са офисите на партия ГЕРБ. Те никога не са били предмет на спор. Това е удостоверено от цялата комуникация с областната управа“, уточни той.

„В момента, в който очакваме да имаме редовно правителство, това са зрелища, в които няма хляб“, каза още Желязков и добави, че писмото е оставено на портиера, но те нямат никакви основания, за да напуснат централата си.

„Етажи, които са под нас, стоят празни и са в окаяно състояние“, алармира бившият транспортен министър и добави: „Един проблем се прехвърля от болната глава на здравата.“

„Странно е и мълчанието на президента, който трябва да вземе отношение“, категоричен е Желязков.

„Молбата не е акт. Със същия успех вие можете да го помолите да си освободи кабинета и там да направите оранжерия“, изтъкна Томислав Дончев.

„Това е еманация на овластената арогантност и простащина, която се мотивира от президентството. Това е опит за отмъщение“, отсече Митов.