Водач, прегазил баба, след като й продал кокошки в Пловдивско: Не я видях!

Image_10472051_302_0

„Не видях бабата, съжалявам много. Изплаших се и избягах, но след това веднага се предадох!” Това каза пред Пловдивския окръжен съд 24-годишният водач Лазар Крумов, който на 7 юни 2019 г. прегази с товарния си автомобил „Ивеко Дейли” 79-годишната Василка Димитрова в пловдивското село Маноле. Камионът бил пълен с кокошки, жената си купила от тях и останала на тротоара. Крумов се качил на камиона и потегляйки назад, я блъснал. После слязъл и я занесъл в двора на сянка. Помогнало му 12-годишно съседче, което било с него в автомобила. В този момент човек от селото им извикал, че идва каруца, в която е синът на Василка, а той е много лош човек и ще ги пребие. Двамата се качили на камиона и избягали. Лазар Крумов се обадил на майка си и баща си и те го накарали да се предаде в Районното в село Труд, съобщава 24 часа.

Лазар Крумов призна вината си пред Пловдивския окръжен съд, с което заслужи намаляване на наказанието с една трета. Прокурорът по делото Петър Петров поиска условна присъда и отнемане на книжката на Крумов за минимален срок, защото става дума за много млад човек, който работи. Загиналата Василка Димитрова има 6 деца, които се конституираха като частни обвинители. Адвокатът на три от дъщерите й Иван Райков обаче настоя за ефективна присъда. „Крумов е прегазил жената два пъти, а и се е предал в полицията, след като родителите му са говорили с адвокат, това променя нещата”, аргументира се той.

В последната си дума Крумов поиска да не лежи в затвора.

В крайна сметка присъдата е 3 години условно с 5 години изпитателен срок и 4 години без книжка. До момента свидетелството за правоуправление на Лазар Крумов не е отнето и той продължава да работи като шофьор.

„Имам чувството, че в обществото малко се знае, че наказанието, ако човек остане на мястото на произшествието, е много по-малко. Когато се случи нещо, човек трябва да помогне и да се обади на телефон 112, а не да бяга. А повечето шофьори на тази възраст тичат при мама и татко”, каза, след като прочете присъдата, съдия Екатерина Роглекова.

Лазар Крумов няма да обжалва съдебния акт.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории