Само в 7DniSofia.bg

Стойчо Кацаров бяга от отговорност за смъртността. Виновни били…починалите, че не се ваксинирали

стойчо кацаров

България обърна епидемичната вълна без да влиза в локдаун. Така се похвали по Нова телевизия здравният министър на Румен Радев – Стойчо Кацаров. Затова спомогнало въвеждането на зеления сертификат, изтъкна на няколко пъти той.

Да ви кажа сега за смъртността. Здравните власти не лекуват, лекуват лечебните заведения, заяви самоуверено Кацаров, коментирайки високата смъртност у нас през последните месеци.

„Що се отнася до смъртността, това трябва да бъде анализирано в детайли. 90% от починалите са хора над 60-годишна възраст, неваксинирани“, отчете Стойчо Кацаров.

„Миналата година е била по-висока смъртността. Леталитетът при тази вълна беше по-нисък от предишните вълни. Това се дължи на добрата организация“, продължи да шокира зрителите Кацаров.

Кацаров избяга от отговорност за шокиращо високата смъртност и я прехвърли на починалите, защото отказали да се ваксинират – нещо, срещу което той агитирал от първия си ден като назначен от Румен Радев министър на здравеопазването.

Здравният министър прехвърли отговорността за връщането на децата в клас на колега си Николай Денков.

Аз осигурявам тестовете за нуждите на регионалните здравни инспекции, всеки си осигурява тестовете, коментира Кацаров. Освен това министерството на образованието ще трябва да организира логистиката и осигуряването на новата пратка тестове за учениците след януари догодина.