Борисов: Можеше да има стабилно управление между партиите на промяната и ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

articles__8fc5f33d3dd4b504169a90ba68b73efc

„Държавата трябва да премине през това, което се случва в момента, ние да бъдем търпеливи и да уважаваме избора на избирателите“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Арбанаси с представители на партията на среща с младежите на формацията. Благодари на избирателите им, който били подложени на терор.

По думите му и в най-лошите им представи за демокрация не включвало полиция да влезе в СУ два дни преди вота.

„Чак такъв терор и сплашване“, каза Борисов и добави, че всеки, който се осмелил да гласува ГЕРБ, щял да бъде смачкан. Борисов изтъкна и ниската избирателна активност и добави, че над 70 % не отишли да гласувал. Ако те били организирали вота, техните опоненти и Радев, щели да го определят като провал.

По думите му е можело да има стабилно управление между партиите на промяната и ГЕРБ-СДС. Как се прави промяна с Румен Гечев – световния шампион по фалиране на банки да дава предложения за банкова стабилност. Или Румен Овчаров, Емилия Масларова или Атанас Атанасов са по-приемливите. И да внимават какво предлагат за бюджета, каза лидерът на ГЕРБ.

„Когато два пъти подред кажеш, че Крим е руски и в понеделник после пуснеш съобщение, че едва ли не не са те разбрали – това е трик“, коментира още той.

Борисов заяви, че първо Рашков и кмета на Перник в началото са внушавали, че пътят е виновен за инцидента на „Струма“ и ГЕРБ. „Едва вечерта медиите съобщиха, че участъкът е строен от Гагаузов“, каза Борисов. Според него „Хемус“ десетилетия няма да бъде пусната.