Болница в голям български град спешно търси медсестри, дава 2650 лв. заплата

ebc5613b04c4c93055f9b6b0384e52ea

Белодробната болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново спешно се нуждае от поне пет медицински сестри, за да гарантира качествена медицинска помощ на болните с ковид и на пациентите с туберкулоза, предава БНР. От лечебното заведение обявиха средна работна заплата за сестрите от 2650 лева и гарантиран социален пакет.

Високото трудово възнаграждение, което предлага Белодробната болница за медицинските сестри, се формира от 1000 лева стартова заплата и добавките за работа в ковид среда, прослуженото време и наднормения труд. „Ако медицинската сестра е с 15-годишен стаж, месечната ѝ заплата достига 3000 лева, Общината предоставя жилище“, поясни болничният управител д-р Стела Денчева.

С високи възнаграждения Белодробната болница във Велико Търново успя да преодолее кризата за лекари, като привлече шестима медици, разказва БНР.

Освен пациенти с коронавирусна инфекция в болницата се лекуват и пациенти с тежки неспецифични белодробни заболявания и болни с туберкулоза, което увеличава натовареността на персонала.

Продължава ръстът на туберкулозноболните, посочи д-р Денчева. В болницата са настанени 9 болни с тежка форма на туберкулоза, а през този месец новооткритите са четирима.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории