Асим Адемов попиля Рашков: Полицейският му произвол над българските граждани е срам и позор

асим адемов

Полицейският произвол над българските граждани по време на изборите в България, координиран от министър Бойко Рашков, е срам и позор за страна членка на ЕС! Това заявих по време на дебат от трибуната на ЕП в Страсбург, написа в профила си във Фейсбук евродепутатът Асим Адемов.

„На 14 и 21 ноември в България имаше едновременно за президент и парламент. B предизборната кампания станахме свидетели на невиждан полицейски произвол, отправен от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков“, алармира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

„По предлог, че има контролиран вот въоръжена жандармерия нахлу в домовете на роми и други граждани, които бяха привиквани и заплашвани в полицейските управления да дават обяснения за коя партия ще гласуват“, добави той.

„Като резултат от този полицейски произвол, координиран от министър Рашков, на изборите в България имаше рекордно нисък процент гласували хора. Г-жо Комисар, този полицейски произвол над българските граждани е срам и позор за страна членка на ЕС и настоявам да обърнете внимание на действията на министър Рашков, за да се вземат мерки това да не се случва повече“, заключи Асим Адемов.