Румен Дунев разби една от най-спряганите версии за шофьора на автобуса-убиец

payimage-511370

Има ли спирачен път преди удара на автобуса довел до тежък инцидент на „АМ Струма“- така започна своята експертиза най-добрият български автомобилен пилот Румен Румен Дунев по БНТ. Според него шофьорът е използвал спирачки и то на два пъти.

„Първият е преди острова и после при сблъсъка с мантинелата отнова има спирачки“. Дунев е категоричен, че шофьорът не е бил заспал, след като е използвал спирачки. И продължи, че на пътя е имало ремонт, а водача на автобуса влиза от едната лента в друга. По думите на експерта още там би настанал трагичният инцидент.

Дунев се позавава на свиделски разказ, който твърди, че автобусът е горял при удара в мантинелата. „Затова, че има взрив в автобуса разказва пазач, който охранява пътно строителна техника на АМ Струма. Той е видял взрив, спукана гума, а автобусът е продължил горейки и тогава се е ударил“.

Автомобилният експерт продължава, че при спукана гума следите остават, дали се е разпаданала гумата от джантата, такива следи на острова няма.

При взрива, шофьорът е предприел маневра да се пребира в дясно, попада в капан между мантинелите, прибирайки се надясно липсва маркировка, а водачът не вижда острова – после става и фаталният инцидент – според Румен Дунев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории