Бареков разбулва сценария на Радев: Целта му е да избяга от отговорност

румен радев

Бившият евродепутат Николай Бареков, който се върна към журналистиката, разбулва позорния задкулисен сценарий на Румен Радев след преизбирането му на „Дондуков“ 2, и производните му П-та на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев.

Как ще гледат ервроатлантическите ни партньори на Радев след изцепката му, че Крим е на Русия, какво ще последва след нагнетеното напрежение от копоя му Бойко Рашков между страната ни и Турция, какво замислят прокситата на Радев в лицето на П тата на Петков и Василев и каква ще бъде съдбата на политическите сили, които ще се съгласят да направят правителство с тях?

„Завърши един процес, който беше започнал преди две години. Който целеше интереса на господин Румен Радев да спечели своя втори мандат. Не смятам, че той самият си е поставил за цел тотално преструктуриране на политическата система, но така или иначе това ще бъде факт“, отбеляза Бареков.

Според него липсващото политическо пространство ще бъде оформено под напора на външни сили и обстоятелства и на практика няма да има нито ляво, нито дясно. Радев ще побърза да се скрие от политическия живот и да избяга от отговорност: „Така че господин Радев много бързо ще иска да се сформира правителство – той ще бъде активен, той ще натиска своите хора да вземат мандата. А те ще го вземат при изключително тежки обстоятелства – тежка зима, решаването на тежки геополитически проблеми – признаването на Северна Македония. До един месец ще трябва да се реши въпросът- по кирчовски“.

„Идва време да се вадят горещите картофи от политическия процес и ще ги вади Кирчо. И ще гледаме втория мандат на Георги Първанов. Много е важно да се гледат вторите мандати. Георги Първанов направи изключително блед втори мандат, плати цената на Тройната коалиция. Която между другото му гарантира преизбирането му за втори мандат. Същото е и с Радев“, отбеляза Бареков.

Според него новото правителство ще просъществува от 12 максимум до 24 месеца. Той отбеляза, че ще се сформират и минимум две политически партии в парламента: „Защото политиката, както и природата, не търпи празни пространства. И второ – 70% от българския народ не намери мотив в себе си да гласува дори срещу някого на тези избори. Ние имаме в момента абсолютно непредставителни и нелегитимни институции“.

Николай Бареков отправи комплимент към екипа на Радев, че навреме е „покрил слабото звено – Деси Радева“: „Пуснаха снощи за малко птичката от кафеза и се забърка скандалът – Деси Радева поведе хорото. Но по-логично щеше Кирил Петков да застане отпред с байрака, а отзад а го завърши Асен Василев с пешкира“.

Той коментира и „дълбоката загриженост“, изразена от посолството на САЩ относно огромния гаф, сътворен от Радев спрямо факта чий е Крим: „Има една доста конспиративна теория, че това е било ход с разрешението на американското посолство, за да се вземат гласовете на русофилите. Но САЩ има достатъчно силно влияние, за да влияят на процесите в една балканска държава като нашата. От друга страна ние виждаме едно явно „вадене на тоягата“. Дава се един месец срок на ноВОТО правителство. Да подготви споразумение с Македония, на което да ни извади от ветото към тази страна“.

„Аз не искам да обиждам избирателите на Кирил Петков, но те очевидно са на нивото на неговата политическа грамотност“, допълни той.

Според него позицията на американското посолство трябва да се разчита „двузнаково“: „Америка в момента е в ситуация, в която вече е захапала „жертвата“ (но всъщност ние сме жертва основно на своята глупост). И оттук насетне те няма да отпускат своята захапка, докато не се изпълнят конкретните цели. Кирил Петков ще изпълни мръсната задача по подписването на някакво споразумение, което категорично няма да бъде прието от българската общественост. Корнелия Нинова и Слави Трифонов пък са в ситуация, при която нямат абсолютно никакъв избор“.

„Целта на „кирчовците“ е краткосрочна – да извадят горещия картоф и да поемат най-тежката криза от времената на Жан Виденов. Кирил Петков С неговата усмивка ще трябва да стопли българските домове, които ще бъдат леденостудени януари месец и да нахрани децата“, заяви Бареков.

Според него коалицията ще бъде 9:3:3. „Най вероятно ДБ мислят варианта в който техни министри да участват през партията на Кирил Петков. Прокопиев се опитва да спаси своя втори проект. Да спаси неспасяемото. Партиите, които попаднаха в този парламент, нямат никаква репутация. Репутация ще има за тези партии, които ще са в опозиция. Който седне в тази лодка на управлението, заминава в открити води. Барабар с нас“.

„Нас ни сполетя една истинска трагикомедия. Но истински се съмнявам, че този път ще запалим цялата сцена и върху нас ще падне целият киносалон“, заяви още той.

Николай Бареков отново подчерта – силата в този парламент ще е на страната на опозицията.

Той изрази и съмнение, че гейбраковете ще бъдат признати от Кирчо Петков и Румен Радев-за разлика от сърбите, където Вучич ще даде сериозен отпор.

Запитан каква роля е изиграло ДПС в тези избори, той отговори: „Първо – акциите на Рашков няма как да не повлияят. Защото тук става въпрос за една репресия. Но турците изпълниха своята задача – те показаха „мускули“ на първия тур, на който избраха своя кандидат Мустафа Карадайъ на трето място. Сега те отиват в парламента като опозиция редом с ГЕРБ и „Възраждане“. Оттук насетне този парламент ще тръгне да функционира с това мнозинство, но искам да подчерта, че това е едно абсурдно мнозинство“.

„БСП също е много разделена партия – между Корнелия Нинова и Румен Радев. ДБ са в канала, но винаги могат да се извъртят. ИТН са една „черна кутия“, един сбирщайн. И за мен съвсем скоро ще стане ясно, че всъщност мнозинство в парламента няма и ако искат да прекарат някои решения, за които се изискват 121 депутати, ще прибегнат до ролята на ДПС“, заяви още Бареков.

„ДПС е една национално отговорна партия. Това първо. Второ – с този резултат, който постигна Мустафа Карадайъ вече е капитал, който се равнява на почти един Ахмед Доган. Неговият глас ще се чува много силно в следващия парламент и то в защита на българския национален интерес“, отбеляза той.

„По въпроса за Македония няма брод. Защото вече е твърде късно. Две години се пропиляха във викове, крясъци, „Гешев“, „Оставка“. И който влезе в тази пълноводна река, ще се удави. И аз мисля, че позицията на ДПС ще се чуе доста силно. Целият патриотичен сектор е изпразнен. Не мисля, че ще се чуе гласът на „Възраждане“. Дясното е празно, дори градското дясно е празно. Там не започна роене, както обикновено става. Тук говорим за приключване. И го каза най-точно Лозан Панов – аз отрязах лозичката издъно, за да порaCHe HaHOBO. Режейки лозичката, той отряза главите на всички, участвали в този политически процес. Съвсем скоро очаквам Иван Костов да излезе и да се разграничи от тях“, коментира Бареков.

Той отбеляза, че в „един парламентарен юмрук“ ще се съберат ген. Атанасов, Румен Гечев, чалгарите на Слави Трифонов. „Това ще бъде коалицията, която ще управлява България. „Майко мила!“, бих казал аз“, заяви още той.

Бареков призова прокуратурата да бъде поискан имунитетът на Кирил Петков, подал лъжлива декларация и умишлено излъгал президентската институция, за да заеме поста министър на икономиката. „Нещата са категорично за импийчмънт и категорично за задействането на Гешев“.

Според Бареков ГЕРБ ще оцелее, но трябва да бъдат извадени на преден план качествени хора, разпознаваеми лица за по-широки народни маси: „Така че, ще използвам израза на господин Борисов „Сега му е времето да си подреди къщичката. Почвата е благодатна за нови политически формации. Защото никой вече няма да е толкова близо до ръба на мнозинството, както беше ГЕРБ 2009 r.“.

„Когато Кирчо Петков насилствено продаде Македония, когато влезе Истанбулската конвенция и разреши гейбраковете, най-накрая ще се чуе, че в основата на българската политика трябва да бъде семейството като ценност. Кога в България либерално-прогресистки партии от такъв калибър са имали траен успех? Големите формации, които са управлявали България и са очертавали за десетилетия напред българските хоризонти, са били дясноконсервативните“, заяви още Бареков.

„Циркът започва. Менажерията влиза в парламента. Зоопаркът е вече в Народното събрание. Това е много интepeсен парламент, който не бива да се пропуска“, заяви Николай Бареков.

ПИК