След катастрофата, в която губи ръката си Иво Карамански се показа: Висне ли фамилна прокоба?

иво карамански младши

Синът на покойния подземен бос Иво Карамански и на бившата тв водеща Нели Атанасова Иво, едва оцеля в зверска катастрофа на магистрала в близост до град Утрехт в Нидерландия преди месец. Момчето заспива зад волана, докато шофира, а оставената без контрол кола излита от магистралата, преобръща се няколко пъти и се забива е дърво. 24-годишният студент и диджей изпада е безсъзнание вследствие на удара и се събужда след два дни в болницата в Утрехт.

Откъртена ламарина от колата обаче реже лявата му ръка почти до лакътя и се налага тя да бъде ампутирана. Въпреки липсата на единия си крайник синът на подземния бос е силен духом, не се предава, а геройски приема тежката си съдба. Той гледа философски на ситуацията, защото е наясно, че живее втори живот. Докторите също са категорични, че момчето е оцеляло по чудо, и не могат да повярват, че при такъв тежък инцидент то се разминава само с ампутиран крайник. Веднага след престоя си в болницата Иво заминава за Швейцария заедно с доведения си баща Александър Сано, където прави консултация с водещи специалисти и те му поставят протеза.

Преди седмица Карамански се престраши и пусна кадър, на който ясно се вижда изкуствената му лява ръка. Въпреки липсата й той вече шофира, а под снимката е написал: „Мога и с една“. В момента е на постоянни рехабилитации в столичния квартал „Лозенец“, където експерти му помагат да се възстанови и пригоди към протезата, която ще замества крайника му до края на живота му.

Близки до семейството се притесняват дали Иво не повтаря тежката съдба на баща си, който беше убит само на 39 години. Той умира на място от куршума на Стефан Въжарски по време на пиянски скандал във вила в „Бояна“, оставяйки три дъщери и един син, който тогава е само на една година и не помни татко си. За щастие поне Карамански-младши остава жив в адската катастрофа, пише „Галерия“.

Когато се ражда, баща му не изтрезнява три дни. „Когато съм се появил на бял свят, татко ми е бил толкова щастлив, че в къщата си е събрал всичките си приятели и кръстника ми и три дни са яли и пили, без да ги пуска да си ходят. Певецът Сашо Роман им е пял през цялото време. Дворът на къщата на баща ми е приличал на зоопарк. Той е отглеждал различни животни като костенурки, сърни и дори малко мече. То му било подарък от най-близкия приятел – Мишо Царя от Кърджали.“

Момчето се установи в Нидерландия преди три години, където учи саунд инженерство и музикална продукция. За да се издържа в началото, работи като мияч на чинии и готвач на свободна практика. По онова време за работа го ангажират известни ресторанти и хотели. Преди това пък се прехранва като барман и сервитьор, но кулинарията най-много го привлича и въпреки че не е карал готварски курс, с натрупването на опит занаятът му харесва.

Със затварянето на заведенията в Нидерландия преди година и половина заради пандемията обаче Иво остава без работа и създава свой онлайн ресторант, в който предлага здравословна храна. Тя се поръчва само по интернет, а няколко известни приложения правят доставките по домовете. Ресторантът му предлага купи с акай плодчета, които се срещат основно в Бразилия и се смятат за суперхрана, особено популярна в европейските ресторанти. Той предлага още смути купи, йогурт и освежаваща домашно приготвена лимонада. Иво сам забърква купите и бизнесът му върви повече от успешно.

Той прекара цялото лято в България, като отиде на море със семейството и дори поработи като диджей в оборотни заведения край Созопол. През есента обаче отново се върна в Нидерландия, за да продължи обучението си, и се случи ужасният инцидент, при който едва остана жив.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории