Адв. Д. Вълчев: Вероятно Станимир Рагевски има още жертви

Рагевски

Вероятно не само Теодора Бахлова и Юмер Мехмед са станали жертви на бизнесмена Станимир Рагевски и неговия помощник Деян Дичев. Сигурно има още хора. Те обаче няма да се осмелят да говорят, ако не бъдат потърсени от разследващите. След разкритията за престъпленията, които е вършил Рагевски с помощта на Деян, страхът им се е удвоил. Това заяви пред Lupa.bg адвокатът на дъщерята на убитата брокерка Теодора Бахлова.

„Когато делото влезе в съда и под натиска на общественото мнение може би хората ще придобият кураж и ще започнат да говорят. В момента много бургазлии проявяват скептицизъм относно разследването, вярват, че случаят няма да влезе в съда или пък Рагевски и Дичев ще бъдат оправдани. Според мен, очакванията им няма да се сбъднат“, коментира адв. Димитър Вълчев.

Според него не трябва да се вярва безрезервно на думите на 66-годишния Красимир Димитров, който твърди, че е малтретиран от Станимир Рагевски. „Той е стар познайник на полицията. Но дори 1% от неговите твърдения да са верни, също ще помогне за разкриването на истината“, смята адвокатът.

Преди дни Красимир Димитров разказа, че е принуден от Рагевски да живее в гълъбарник. Той обитава помещение от около 5 кв.м. на покрива на жилищната кооперация на ул. „Георги Кирков“ №3. Това е сградата, в която се намира популярната кафе-сладкарница „Малибу“ и чиито тавански помещения изгоряха при мистериозен пожар преди десетина години.

След това бедствие се оказва, че половината от таванската част на жилищната сграда, по думите на Красимир Димитров, принадлежи на Станимир Рагевски, въпреки че това е трудно доказуемо.

Човекът живее без ток. За да не го вали директно дъждът и да не е сред гълъбите, килията му е покрита с найлон. Взема вода с маркуч от другата неремонтирана част на тавана, превърната в гълъбарник, тъй като там няма прозорци.

„За мен се грижат и от хуманитарната организация „Каритас“. Имам прехрана и се къпя при тях, но не мога да остана тук тази зима, разказа мъжът пред Флагман.

„На много въпроси трябва да отговори съдебно-медицинската експертиза относно убийството на Теодора Бахлова. Процедурата не е стандартна, тъй като тялото й е киснато в специален разтвор, затова не може да се установи датата на смъртта на жената. Изисква се прецизна работа и време“, обясни адв. Вълчев.

Брокерката бе в неизвестност от 28 октомври м.г. Части от трупа й бяха открити през август заровени в парцел в гробищния парк в Бургас, който рядко се посещава от хора. Специалистите много трудно извлякоха ДНК материал именно поради факта, че останките са престояли в киселина.

Жената загуби живота си на 47-годишна възраст, като от прокуратурата разкриха, че доказателствата засега сочат, че тя е била убита още в деня на нейното изчезване. След това тялото е била откарано в апартамент, който не е собственост на Рагевски. Впоследствие то е било занесено в неизползваем търговски обект и там е престояло три месеца в киселина.