Мистерия: Крие ли БДЖ опасен инцидент?

влак

Два влака са били на косъм от челен сблъсък в неделя. По неустановени засега причини бързият влак от Бургас за София не е спрял на изхода на гара Караджалово и е минал на червен семафор.

Пътници престояха блокирани във влак в продължение на 3 часа в неделя след инцидент с машиниста, съобщиха от железницата тогава. Според обяснението, на машиниста му е прилошало, заради което помощник-машинистът активирал спирачката.

Влакът прерязал стрелката на отклонението на гарата и блокирал движението в района.

Затова пътниците останали блокирани в превозното средство повече от три часа. Нарушен беше нормалният график за движение на четири влака.

„Слънчев бряг” – името, с което жепейци наричат бързия влак Бургас-София, е трябвало да спре на гара Караджалово, община Първомай, за разминаване с идващия насреща му пътнически влак. „Но не е спрял, подминал е затворен изходен сигнал, срязал е стрелка и е спрял след около 300 метра”, обясняват в социалните мрежи запознати с порядките на движение в железницата.

Според тях има твърде много спекулации по темата кога и как му е прилошало на машиниста. „Само момчетата в кабината могат да кажат. Я му е прилошало на машиниста, я са проспали сигнала. Но за второто едва ли ще си признаят.

Важното е, че няма по-сериозни последствия от 3-часовото закъснение и срязаната стрелка. Все пак насреща му е идвал пътнически влак!”

В момента тече проверка на случая, който за щастие се размина без трагични последствия. Този път.

Източник: lupa.bg