Бойко Борисов с нови разкрития за изборните манипулации на служебния кабинет на Румен Радев

Бойко Борисов 6

Нови разкрития за изборните манипулации на служебния кабинет на едноличния диктатор Румен Радев правят от ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов коментира и намерените нови 199 нелегални машини в склад на военно училище, с които общата бройка на незаконната техника става над 600. Отделно стана ясно, че има и 600 нелегални карти за гласуване, както и десетки хиляди несертифицирани флашки, чрез които може да се злоупотребява и директно да се наливат гласове за вода през софтуера на машините.

До момента от служебния кабинет на Румен Радев не са дали никакви обяснения и мълчат за скандала, а а отговорникът за провеждането на изборите Бойко Рашков се крие из различни кътчета на България в измислени акции уж за превенция на купения вот, само и само да не отговори за манипулациите с машините.

„Хаосът продължава на пълни обороти. От събота обясняваме какво готвят и какво правят. Показвахме ви. Флашки, машини, бяла пластика“, коментира Борисов.

„Сутринта уважаваният от мен Цветозар Томов от ЦИК каза, че новите 199 машини в склада на „Сиела Норма“ напълно са изненадали ЦИК“, припомни той и уточни, че се иска използването на 427 устройства за ремонт на машините в изборните секции. Лидерът на ГЕРБ уточни обаче, че указанията за ремонт на устройствата не са такива и допълни, че някой се опитва да убеди обществото, че тези машини са купени я за да им се вземе батерията, я кабела.

„Най-важната работа през цялата година – президентските и парламентарните избори в неделя, се аутсорсва на една фирма. Те изцяло се объркаха и започнаха да изглеждат комично. Да не направя същия лапсус като Радев, който каза, че всичко на изборите зависи от манипулацията на изборите, но се поправи, че било от мотивацията. Сега ще му се карат“, добави Бойко Борисов.

Той цитира обърканите изказвания на шефа на „Сиела Норма“ за допълнителните машини.

„Ако ние сега бяхме в управление и двама братя, сестра, баща и четириам души държат ключовете, кодовете и целия софтуер, какво щеше да се случи“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Внасяме в ЦИК писмо, с което искаме независим одит за машините на гласуване. Искаме ЦИК да осигури прозрачност за договора за доставка за тези машини. Това не го казвам аз, а Христо Иванов от 4 януари 2021 г. С две ръце ви подкрепяме искането и настояваме то да стане факт“, обясни лидерът на ГЕРБ.