Нидал Алгафари обясни как Радев нанесе тежък удар на БСП и протестърите

Нидал Алгафари

„Държавният глава наруши Конституцията. Такова нещо не се е случвало никога в историята на България. Ще остане в историята с това, че е единствения президент нарушил Конституцията“ – това каза режисьорът Нидал Алгафари по БТВ, който е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент.

„И аз да бях на мястото на Радев щях да откажа всички дебати. Само си представете как би протекъл дебат между тях. Не мога да си представя. Единият е интелектуалец, идва с академичен опит, другия цял живот е изпълнявал заповеди“, каза той.

Алгафари каза още, че Румен Радев не би могъл да дебатира нито с Мустафа Карадайъ, нито с Лозан Панов. Според него, той е успял да разедини нацията и да взриви етническия мир само с няколко думи. Това се случи при консултации при президента Румен Радев, когато от ДПС поставиха въпроса за гражданството на Кирил Петков.

Според Алгафари, новият политически проект на Радев „Продължаваме Промяната“ удари жестоко в гръб БСП, ракетата носител която го издигна и го направи президент. По този начин, той е ударил по всички които излязоха да протестират миналата година. Вместо да ги обедини, той е разделил хората с юмрука си.

„Много тежко удари той всички които излязоха да протестират. Вместо да ги обедини, той ги разедини с юмрука. Новия проект открадна голяма част от хората които гласуват за Да България. Ликвидира партията на Мая Манолова“, допълни режисьорът.

„Анастас Герджиков опита да направи нещо по-различно. Да бъде човек който обединява, не който разделя“, завърши Алгафари.