Борисов помага на туристическия бранш след погрома от управлението на Радев: Сега всичко блокира

Бойко Борисов 1

Експремиерът Бойко Борисов се среща с Националния борд по туризъм.

Зам.-председателят на борда Мартин Захариев благодари за поканата и за осъществената среща, като изтъкна, че само Борисов ги е потърсил в трудните за бранша времена. Захариев предложи държавата да връща по 10 лева на влязъл турист. Ние знаем как да свършим работата, но никой не ни дава шанс, заяви той.

Направихме черноморска организация през юли, заяви той.

Ние не сме срещу никого, ние сме с всеки, индустриална организация сме и работим с който кара влака, заяви още Захариев и заяви, че болката е за пари и за уважение.

На срещата присъства рекламният бос Красимир Tepгов и шефът на Пампорово, както и бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

Ние сме единтствената организация, член на световния борд по туризъм, заяви Поли Карастоянова.

Ако бях министър-председател щях да направя план Маршал за туризма и да рекламирам, каза Красимир Гергов.

Поздравявам ви, че след 10 години имате стабилно ръководство, това е огромно време, каза Борисов. Той коментира, че могат да се гарантират тези 10 лева на човек, защото тези пари се изкарват. Ако видите рекламите на Турция по нашите телевизии…всички отиват нататъка, каза той.

В рамките на тези 10 години колко пречиствателни станции сме направили за Черноморието, милиарди вложихме, за да имаме гарантирано море, отсече Борисов. Над 100 милиона отидоха за Созопол, мръсната вода там течеше на плажа и така до Лозенец, и Слънчев бряг и Бургас и Сарафово, Варна, Златни пясъци, Приморско Несебър, всичко се пречиства – огромни инвестиции са направени от страна на държавата за туризма. Същото е и в планините. Но като тръгна,, ми викат: Стига си говорил за пречиствателни станции…а като идеш преди на море и детето с разстройство, припомни Борисов.

Напролет от магистрала Тракия ще е готово до Слънчев бряг трасето, огромно съоръжение е, финансирано от нас, да се ползва главно от туристите, каза експремиерът.

Сега всички софиянци карат по „Тракия“ по 4-лентов път и на Обзор стана тапа. Затова в нашите планове го има това – Тракия, Марица, Люлин, захванахме с ударни темпове Хемус. До края на 2022 година щеше да е готово, каза той. Трябва ни Хемус, трябва ни Русе-Търново, трябва ни отсечката Видин Монтана-Враца. Сега колко време ти трябва да закараш туристи на Белоградчишките скали, каза той.

Извадихме парите в отделна сметка, за да може да се дострои Хемус. Нима Северното Черноморие е по-лошо, но не се ходи, защото няма път. Това, което казвате, ние го правехме и оставаше последната отсечка, защото за самата България целогодишно Хемус е по-важна. И пари имаше. Като сложиш инфраструктурата, пречиствателните станции, дотациите в земеделието….пътят за Пампорово 76 км трябваше да го строим вече. Пътят за Самоков не знам правят ли го или не, щеше да е асфалтиран. пътят Дупница през Самоков за Ихтиман е красота. Сега всичко блокира, нула. Какво повече да кажа, посочи Борисов.

Какво красиво място е Перперикон, там отиват най скъпите туристи, Пирин голф работи перфектно, голфовете в Елин Пелин и Правец. Бях тръгнал BC енното летище да го правя за тези частни туристи, ноа имаше война срещу това, заяви лидерът на ГЕРБ.

Днес има 166 починали, от понеделник до днес са над 750 българи починали. Всеки ден в Европа излизат брой заразени, брой починали. Това е огромен проблем за туризма. Сега уж лошият модел Борисов работеше миналата година през зимата. Сега цяла Европа ще работи, а ти къде ще ходиш, каква реклама ще му туриш на това. Затова Балтов седи тука. Ако сравните БВП на държавите в Европа с броя на ваксинираните, има абсолютна прилика.

Колкото си по-назад, толкова по-малко ваксинирани. Ние сега с един харитиен локдаун си мислим, че ще излъжем туристите. Посолствата пишат, че сме рискова зона и че не сме ваксинирани. Това е бич за икономиката. Защо? Защото Радев го е страх да не изгуби изборите, посочи Борисов.

„Хемус“ никога няма да бъде построена, Рашков всеки ден излиза да говори срещу „Хемус“, заяви той.