Ново 20: Предлагат да има заведения за ваксинирани и за неваксинирани

кръчма-заведение

Нова крачка към решението на проблема със зелените сертификати и посещението на заведения – предлагат да има заведения за ваксинирани и за за неваксинирани, научи Lupa.bg.

Ресторантьори, хотелиери и собственици на различни заведения са готови с предложението, което ще бъде изпратено до Българската асоциация на заведенията и Алианса на туристическата индустрия в България.

Те предлагат заведенията, както и обществото, да бъдат разделени – „за“ и „против“ ваксинирането и зеления сертификат. Всеки сам да решава за себе си и така ще се работи нормално, а хората няма да се налага да избират кои места да посещават или кои да бойкотират.

„Това е лесен начин, според нас трябва да проработи. Тогава, разбира се, ще се види реалната конкуренция и мнението на хората. Заведенията трябва да имат възможност да предлагат варианти на своите клиенти. Тези, които са ваксинирани, нека да ходят в такива заведения. А тези, които не желаят да сторят това, също ще имат опция. Иначе говорим за дискриминация! Защо за едни да може, а за други не?“, сподели  Константин Сотиров – собственик на ресторант в София.

Оказа се, че голяма част от хората не уважават мнението за зеления сертификат, а поради тази причина моловете пустеят, а заведенията са с рехава клиентела.

„Знаете ли, че познавам хора, които са преболедували коронавируса и имат съответния документ, а също така има и такива, които по една или друга причина са ваксинирани, но не са съгласни с това? И те правят едно нещо – бойкотират тези заведения, където се изисква зелен сертификат. Просто не влизат, въпреки че могат да го сторят“, коментира още Сотиров.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории