Повдигнаха ново, по-тежко обвинение на Диян Дичев, помогнал за укриването на два разчленени трупа

теодора бахлова

Ново, по-тежко обвинение е повдигнато на бургазлията Диян Дичев-Готвача, помогнал на обвинения в две убийства Станимир Рагевски да укрият разчленените останки на брокерката Теодора Бахлова и 28-годишния Юмер Мехмед, научи „24 часа“.

До скоро Дичев бе обвинен единствено в лично укривателство, за което законът предвижда до 5 г. затвор, но вече ще отговаря и за държане на незаконно оръжие – престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 2 г. до 8 г. и е тежко умишлено престъпление, каза районният прокурор на Бургас Иван Кирков.

Оръжието – пистолет с изтрити номера, с което са били застреляни Теодора, а след това и Юмер, бе открито в мазе на стопанисвано от Дичев заведение във Военния клуб в Бургас.

Новото обвинение на Дичев ще даде възможност за удължаване на задържането му, като максималният срок е 8 месеца. За първото обвинение – лично укривателство, което не се води тежко престъпление, Дичев можеше да прекара до 2 месеца в ареста, а те изтекоха в края на октомври, припомнят юристи.

На 3 ноември Дичев опита да замени решетките с домашен арест, но съдът в Бургас го остави с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Според разследващи Дичев е помогнал на Станимир Рагевски да се отърве от двата трупа, но няма доказателства да е участвал в разфасоването им.

На междуетажна площадка в жилището на Дичев е открита електрическата част на саблен трион, с който е било нарязано тялото на на Юмер. Негово ДНК е открито върху пластмасовата част на инструмента; Нож, който съответства на марката на този инструмент пък , е намерен в автомобила на Рагевски.

Кост, зъб и проектил, вероятно от оръжието, с което е била застреляна брокерката Теодора Бахлова, бяха открити в градската канализация, близо до неработещ търговски обект зад Военния клуб, в който останките на брокерката са престояли над 3 месеца в бидони с киселина.

Част от торса и краката на 46-годишната жена бяха намерени в края на август, заровени на територията на Бургаския гробищен парк. Теодора Бахлова се издирваше от 29 октомври м.г. Предполага се, че е застреляна в деня на изчезването си.

Тя е била бивш бизнес партньор на Станимир Рагевски, който се занимавал със строителство и недвижими имоти. Според нейни роднини между двамата имало спор за няколко апетитни имота в Лозенец.

Финансови мотиви стояли и зад екзекуцията на Юмер, който от няколко години работел за Рагевски като момче за по-специални поръчки. 56-годишният предприемач бе арестуван няколко дни след убийството на Юмер и от тогава мълчи за престъпленията, в които е обвинен.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории