Каракачанов: Във война сме! Да спрем кампанията за три дни и да решим как да спасим хората!

красимир каракачанов

Водачът на листата с кандидат-народни представители на ВМРО за Варна Красимир Каракачанов се обърна със силни думи към политическите лидери.

Знамето е обърнато. Ние сме във война! Нямам предвид борбата за власт, която водят нашите политици. България е във война с пандемията от COVID-19, която взема колосални жертви!

С тези думи започва видеообръщението си председателят на ВМРО Красимир Каракачанов към своите политически опоненти, качено във фейсбук страницата му.

Питам ги всички тях и Радев и Борисов, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Кирил Петков всички мераклии за власт – за какво се борите? Кого ще управлявате – една болна и умираща нация? Един разделен, обезверен и уплашен народ?

Само за последните три дни имаме около 15 хил. болни и близо 500 починали, продължава още Каракачанов и отправя категоричен апел към участниците в изборите за президент и парламент да прекратят кампаниите си за три дни и всички заедно да седнат на една маса и да решат как да се справят с пандемията и да спасят хората.

Припомняме, че още в началото на кампанията кандидатът за президент на ВМРО доц. д-р Милен Михов поиска свикването на КСНС заради задълбочаващата се криза. Но, за съжаление политическите страсти надделяха и той не бе послушан. Това предизвика и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов да отправи това категорично видеообърщение, провокирано от стотиците жертви и хилядите, борещи се за живота си хора, покосени от коронавируса.

Прилагаме и пълния текст на обръщението:

В болниците леглата свършват, няма кислород и десетки българи умират вкъщи без медицинска помощ. И това е в по-големите градове! В селата положението е още по-тежко!

Обикалям България и виждам какво става! Всички виждаме какво става! Политиците, лидерите в държавата мълчат като страхливци, страхуват се, че ако призоват хората да се ваксинират ще загубят гласове! Че няма да седнат в креслата на властта.

Питам ги всички тях и Радев и Борисов, Корнелия, Слави Трифонов, Кирил Петков всички мераклии за власт – за какво се борите? Кого ще управлявате – една болна и умираща нация? Един разделен, обезверен и уплашен народ?

Най-лесно е да обявите пак локдаун и да затворите хората вкъщи! Това няма да реши въпроса.

Всички българи очакват мъдро, умно държавническо решение, а Вие продължавате да се държите като шушумиги и да броите гласовете, които може да спечелите или загубите докато хората умират!

Предлагам да спрем кампанията за три дни, да се съберем всички заедно, да вземем общо, полезно за българите решение и да излезем заедно пред нацията с решения, какво трябва да се направи за да предотвратим предстоящата здравна и икономическа катастрофа на България!

Не го ли направим СЕГА ще бъдем заклеймени от историята, като жалки, себични и алчни за власт нищожества!