Борисов гневен: Заради лъжите им и провалената ваксинация на Кацаров, няма да имаме зимен сезон!

574acb460489a43907ba222f24ef79ed

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и експерти на партията в сектор „Туризъм“ се срещнат в централата на партията с представители на туристическия бранш, както и с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

На срещата първи думата взе климатологът проф. Георги Рачев който припомни любопитен разговор с Бойко Борисов, който веднъж му звънна по телефона и го питал защо толкова много хвали гърците и техния туризъм. След това проф. Рачев, който е експерт и в сектор „Туризъм“, обясни, че в страната ни трябват туристи от чужбина.

„Хората, които се опитват да ни управляват, нищо не правят и само отлагат“, отсече той.

Бившият премиер Бойко Борисов се съгласи с проф. Рачев и коментира, че Турция и Гърция правят сериозна реклама у нас, а ние 36 дни не можем един кораб да изтеглим.

„Зимата дойде, в планините вече има сняг. Кой Ханс или Смит, както казваш ти, ще дойде в тъмночервената зона. Миналата година всички курорти работиха на макс. А сега сме в тъмночервената зона само защото не се ваксинираха. Не им била достатъчна кампанията за ваксиниране. То само за ваксина се говори, какво повече трябваше да направим“, каза още Борисов и припомни, че за да стимулира ваксинацията е въвел зелените коридори.

„Навсякъде в Европа са пълни стадионите. А ние заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще провалим и зимния туризъм. Нямаме да имаме зимен сезон“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Той цитира и Кацаров, който казал, че имало национално бедствие. „Ако правеха това, което правеше и Европа, сега нямаше да имаме такова бедствие“, продължи той и попита какво е пречело на управляващите магистрала „Хемус“ и защо са я спрели.

„Парите за „Хемус“ бяха там и те ги взеха. Бяхме ги заделили в отделна сметка“, негодува Борисов и добави: „Спряха строежите на пътища и не можеш да стигнеш до красотите на България.“

„Ще убият зимния туризъм. Нали говоря с хотелиерите. Чака ни тежка зима. С колко ви се вдигна токът“, попита бившият премиер.

„По 2,5“, заяви ресторантьорът Ричард Алибегов.

„Заради тази промяна, която искат, да сменят Гешев, стигнахме дотук“, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Няма дебат за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае за какво взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха само това, че ни вкараха в тъмночервената зона“, продължи Бойко Борисов.

„Разликата от преди и сега е, че тогава нямаше ваксини и затова спорехме, а сега отказваме да ни затварят, защото имаме четири вида ваксина. Другата разлика е, че сега нямаме никакви мерки. Бизнесът не е против зеления сертификат. Ние искахме антителата на преболедувалите да бъдат признати“, коментира Алибегов.

„Моловете са празни, магазините са празни, заведенията са празни. нощните заведения са полупразни. Токът е по 2,5, а спадът на оборота е 80%“, възмути се ресторантьорът, а лидерът на ГЕРБ го подкрепи за въпросния сертификат, който да се издава на хора с антитела.

На срещата взе участие и бившият министър на туризма и кандидат-депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова, която разкри, че в момента няма и никакви мерки за помощ на бизнеса, като са гласувани едни пари, които е трябвало да влязат като помощи, но още не са стигнали до бизнеса.

Те имаха две народни събрания, които работиха по 2 месеца и се занимаваха само с едно нещо, а не направиха това, за което говори професорът“, изтъкна Бойко Борисов.

„Туроператорите не работим от година и седем месеца. Спадът в оборота е между 83 и 92%, а реално мерки за помощ няма“, изтъкна Павлина Илиева, която е представител на туроператорите.