Само в 7DniSofia.bg

Терорът на Рашков преди вота продължава – привикват в полицията партийни активисти

бойко рашков

Застъпници и симпатизанти на партия ГЕРБ са били привиквани в полицията, за да бъдат респектирани преди изборите. Това сигнализираха пред ПИК потърпевши.

По думите им имало списък с поне 80 души, които са били привиквани да бъдат питани какво са правили на предходните избори и да бъдат предупредени да не се занимават с изборна търговия.

Сигнал в полицията бил подаден от областната шефка на червените Ирена Анастасова, според потърпевшите.

„Питаха ме дали съм купувала гласове на предишните избори – нито съм купувала, нито съм продавала“, заяви пред репортер на ПИК привикана в полицията жена от града под Ком, пожелала анонимност.

Тя търси контакт с лидерката на левицата Корнелия Нинова, на която да посочи, че нейни хора на ключови позиции подават фалшиви сигнали в РПУ тата без да има никакви доказателства за тях.

Стигнало се дори до търсене на сметка очи в очи от Ирена Анастасова, водачка на листата на БСП от Монтана, която местни попитали директно при нейна обиколка на пазара в града, на какво се основават сигналите срещу тях. А отговорът на Анастасова бил, че така й били казали.

Не може да се подават фалшиви сигнали В полицията от толкова отговорни кадри на левицата, това е меко казано непочтено, категорични са берковчани.

Това е поредният случай в страната, при който хората на Бойко Рашков привикват невинни граждани и ги притискат да не агитират преди вота, въпреки че това не е забранено. Агитацията не е разрешена само ден преди изборите. От много градове в страната постъпват сигнали, че полицията притиска опоненти или симпатизанти на сегашната власт на Румен Радев.