СКАНДАЛ В НОВА: Виктор Николаев изхвърли от студиото Боян Расате

виктор николаев

Националистът Боян Расате би изгонен тази сутрин от студиото на Нова телевизия. Официално той бе поканен да отговори на питането дали е участвал в погрома над ЛГБТ център в София. Инцидентът стана преди дни.

„Ще се позова на петата поправка на САЩ, че имам право да запазя мълчание, за да не си навредя. Не участвах в това нещо. Имам право да не давам изявления, които биха ме обвинили в извършване на престъпление. Последните 2-3 дни определени кръгове вият като чакали, че е станало кой знае какво. Какво е станало всъщност? Бутнати са две маси и три рафта. Не съм на разпит. Много добре знаете какво се случва в тези организации“, каза в ефир Расате, попитан дали той е участвал в погрома и дали е ударил някого.

Водещите отново го попитаха дали е участвал, а той им каза, че вече е отговорил на въпроса и не е нужно да го питат пак и пак.

След повторен опит да получат отговор на въпроса, водещите чуха само от Расате, че вече е казал каквото има да каже. Журналистите го контрираха, че ако не е конкретен, няма защо да се води този разговор. Накрая той бе помолен да напусне студиото на сутрешния блок.