Психиатър: По улиците се разкарват психопати, прикрити зад остригни глави и татуировки

Николай Михайлов

Връщат ли се мутренските години и разяжда ли агресията обществото ни? Отговорите от един човек, който познава тъмните кътчета на душата – психиатърът д-р Николай Михайлов.

Насилието, около което е разтревожена нацията напоследък, е свързано с един общ фон на безнаказаност. Този, който има тенденция към агресивно поведение, няма въведено в него усещане, че е под знака на държава и закон. Инстинктивният човек изчислява много добре шансовете си да оцелее при фриволно поведение. А всеки човек от този тип е и артист. Работи с насилието като с художествено средство, той се реализира през него. Консумира големи нарцистични наслаждения от това, че е разбил главата на някого”, обясни психиатърът в предаването „Комбина” по нова тв.

„Тези няколко случая – на ритник в главата на камериарка, немотивираният побой над журналист – издават почерка на съвършено разпасания човек, на психопата, който се движи напълно легално по улицата. Прикрит зад една обща мода – на остригана глава, татуировки по рамената. Това е стандарт”, каза още д-р Михайлов.

Той коментира скандалния видеоклип на 14-годишната дъщеря на певеца Орхан Мурад, който предизвика бурни реакции у нас.

„Има мода и пазар за такъв тип консумация на ексцесивно поведение, изнесено в интернет. Да се постигне нещо необикновено и невиждано, чрез което собственото ти лице, между всички останали масови лица, ще бъде припознато като изключително”, каза още д-р Николай Михайлов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.