Убиецът на богатата фермерка Красимира се хвалел, че има пари да не работи цял живот

capture-20211026-162225

Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека и остави в ареста Любомир Петров. Срещу 21-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че на 11.09.2020 г. в пловдивското село Бегово умишлено е умъртвил, чрез прострелване с пушка, жената, с която живеел на семейни начала и от която има две деца.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента веществени, писмени и гласни доказателства, от направените експертизи по делото, изключват версията пострадалата сама да се е простреляла и приемат, че остава непроменено обоснованото подозрение, че Любомир Петров е извършил престъплението, в което е обвинен.

Съдът счита, че продължава да съществува опасност, при по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, Петров да извърши и друго престъпление. Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Във фаталния ден Любомир влетял в дома на 22-годишната Красимира Куковска. Седмица преди това младата жена го прогонила, въпреки, че имала две деца от него, едното пеленаче.

Причината за раздялата била тази, че Любомир лентяйствал, пилял безразборно пари, не искал да работи, не помагал в отглеждането на дъщерите си. Имал и любовници. Красимира споделяла с братовчедка си, че се може да издържа, че ще се раздели с него. Свекървата й се обадила дни след като изгонила сина й и я заплашила, че ако не се съберат, ще й почерни живота.

От многократните разговори на репортера на БЛИЦ с хора от Бегово, със семейството на почернената и с нейни приятели, стана ясно, че Любомир и семейството му особено много държали на парите. Те имали афинитет към наследството на Красимира, оставено от починалите й родители. Баща й имал приживе хиляди декари с рози и житни култури, както и брой работници, които Любомир постоянно хокал и навиквал.

Пръскал хиляди левове за безсмислени покупки, екскурзии, луксозни коли и ултра скъпи часовници, които колекционирал. Не изкарвал обаче и стотинка. Още в началото на връзката им бащата на Красимира-Делко, който още не бил починал, бил категорично против, но дъщерята била влюбена. После две-три години Красимира криела от всички, че е нещастна във връзката си, докато накрая се решила да сложи край.

Във фаталния ден Любомир прострелял с въздушна пушка в сърцето бившата си любима и се опитал да прикрие това. Извикал лекарка, на която казал, че е намерил Красимира мъртва, но не знаел каква е причината. Лекарката обаче видяла малка дупчица от сачми и се обадила веднага на полицията. Любомир кри истината повече от две седмици, пред полицията твърдеше, че тя вероятно се е самоубила, после направи самопризнания,че двамата се скарали и докато се боричкали, я прострелял без да иска с пушката.

Понастоящем младият мъж е обвинен в тежко умишлено убийство. Според разследващи то е било планирано. Роднини разказват, че Люмомир се хвалел в ареста, че сега има толкова пари, че няма нужда цял живот да работи. Преди повече от два месеца пък Окръжен съд му определи 70 хиляди лева гаранция, за да излезе на свобода, но Апелативен съд съд веднага обжалва и така Петров остана в ареста.

Двете малки деца се гледат от бабата по бащина линия, а бабата на Красимира-Дочка, че спира да плаче и да се надява, че съдът ще й даде за отглеждане двете малки момиченца. Тя твърди, че в дните след погребението Любомир и семейството му са изнесли всичко ценно, включително и пари от къщата на внучката й, изпразнили са банковите й сметки, а бащата на Любомир е заловен да краде семена за разсад от стопанството на убитата си снаха.

Роднините са неутешими, те не могат да забравят, че Красимира завинаги остана на 22 години. Предстои до месец процесът в Пловдивския съд да стартира.

За умишлено убийство законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

БЛИЦ