Каракачанов за въвеждането на зеления сертификат: Това е безумие! Кацаров трябва да бъде уволнен

красимир каракачанов

„Това е безумие! Не съм антиваксър, но мерки от вчера за днес само объркват хората и разединяват обществото“, коментира пред Нова тв лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод начина на въвеждането на зеления сертификат. Той е категоричен, че хората не са имали време да се подготвят за мярката.

„Зеленият сертификат в момента не дава ефект. Трябва да се проведе разяснителна кампания относно ползите от ваксините срещу COVID-19. И това трябваше да се направи през онези 7 месеца, в които служебният кабинет не направи нищо, за да спре пандемията“, изтъкна Каракачанов. Той припомни, че още с въвеждането на това „безумие, наречено зелен сертификат“ войводите са го определили като грешка.

„Не може от днес за утре да се взимат мерки. Аз съм се ваксинирал и смятам, че всеки трябва да го направи. Не се прави, обаче, по този начин. Правителството седем месеца се заминаваше с политически простотии, изпълняваше политически поръчки. Служебното правителство имаше две задачи – да осигури честни избори и да се погрижи за здравето на хората. Начело на здравното министерство е човек, който дни преди да стане министър агитираше против ваксините и маските“, разясни позицията си председателят на ВМРО. Той припомни, че в интернет е пълно с измислени теории за вредата от ваксините.

„Не можеш да накараш хората на сила да направят нещо. Мен са ме срещали хора по улицата и са ме питали вярно ли е, че ни слагат чипове и ни пръскат с вируси от самолети. Когато хората видят, че тези, които са начело на държавата, се ваксинират, ще се замислят дали глупостите за чиповете, които се пишат в интернет, са истина. Начело на държавата стоят двама генерали – премиер и президент. Обясни на хората и ги поведи ти“, апелира още Красимир Каракачанов.

По думите му, за да се успокои обществото, зеленият сертификат трябва да бъде отменен и здравният министър да бъде уволнен.

„Припомняме, че ние от ВМРО първи се противопоставихме на въвеждането на зелените сертификати „от вчера за днес“ и българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки дори подаде жалба във ВАС срещу заповедта на МЗ.

Вчера, преди срещата на служебния кабинет при президента Румен Радев, отново ние поискахме да се вземе решение хората, които имат антитела, доказани по съответния, посочен от здравните власти ред, също да получат възможността за свободен достъп до социалния живот на страната“, настоя политикът. Той констатира, че след срещата при президента Радев вчера нищо съществено не е решено, а „обществото се обърнало човек срещу човек“.

„Ето защо ние смятаме, че вече е напълно вредно този сертификат да бъде задължителен, защото това е дискриминационна мярка. Това трябва да спре и политиците да мислят първо за българския народ и след това за избори и лична облага“, подчерта Красимир Каракачанов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории