САМ СЕ ИЗДАДЕ: Кандидат-президентът Радев ползва държавата за лични цели (СНИМКА)

румен радев

Кандидат-президентът Румен Радев продължава без никакви скрупули да ползва държавата и президентската институция в битката му за втори мандат, видя ПИК. След като вчера държавният глава проведе една пиар среща с назначените от него министри, с които уж дискутираха темата за вихрещата се ковид криза в страната, новина и видео от въпросното събитие се появиха и на предизборния сайт на Радев и кандидатката му за вицепрезидент Илияна Йотова.

Това е поредното потвърждение, че обитателят на „Дондуков“ 2 е готов на всичко, за да се добере до нов 5-годишен мандат. Затова и без притеснение Радев и вицето му използват наглед важната среща със служебното правителство, за да си правят предизборна реклама.

Появата на новина и видео от вчерашното събитие де факто идва като признание от страна на президента, че срещата е била единствено с цел реклама и той няма нищо против да ползва президентството и държавата, за да постигне заветната си цел.

Поведението на Радев издава все по-големия му страх от засилващата се подкрепа към кандидат президента на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков, който през последните дни втвърди тона към действащия държавен глава. Подобни пиар изяви като вчерашната, както и паническото бягство на обитателя на „Дондуков“ 2 от дебат с проф. Герджиков, говорят за сериозни притеснения в екипа на Румен Радев за предстоящите избори на 14 ноември.

Очевидно това е и причината да се използва служебното правителство и ковид кризата за излизане от ситуацията и правене на пиар на гърба на все повечето българи, които се заразяват и умират от COVID-19.

Още повече, че с въпросната среща Радев успя да изгрее не само в предизборния си сайт, но и във всички медии, при това безплатно, за разлика от всички останали кандидат-президенти, които плащат сериозни суми, за да се появят в национален ефир.