Доц. Гълъбов: България се управлява некомпетентно и безконтролно от човек с болни амбиции (ОБНОВЕНА)

румен радев

Това е предизборна акция. Държавното управление не се осъществява чрез пиар събития. Управлението, особено в условия на подобна множествена криза, не се прави чрез подобна политическа парвенющина.

Това казва пред „Марица“ политологът доц. Антоний Гълъбов, коментирайки спешната среща на служебните министри при президента за ковид мерките.

„Не ме интересува дали г-н Радев иска да си направи пиар – той носи отговорност за всичко, което става у нас в последните шест месеца. Така че подобен тио фанфарни събития, лансирани като спасителни мерки, говорят за изключителна липса на политическа култура“, посочва още доц. Гълъбов.

„В момента повече от шест месеца България се управлява абсолютно безконтролно от човек, чиито болни амбиции за власт започват да се превръщат в заплаха за националната сигурност на страната“, подчертава още той.

„Важно е да се разбере, че когато има редовно правителство, то подлежи и на граждански контрол, упражняван през парламента. А решенията, които бяха взети миналия четвъртък, нямаше как да минат през нормално функциониращо правителство. Този фатмашки манталитет на командорене е недопустим в парламентарна демокрация и е време да си отиде в историята“, заявява още за ситуацията у нас доц. Гълъбов.

„България е изправена пред изключително сериозни изпитания, които изискват много ясна управленска програма поне за година напред“, завършва политологът.

“Опасявам се, че българските граждани няма да отидат да гласуват и това ще бъде ново ниво на задълбочаване на кризата. Опасявам се от ниска избирателна активност, от отказ на българските граждани да участват в процеса на вземане на решения.  А това ще делегитимира властта. Не вярвам на прогнозите за 55 процента активност. Практикувам професията си от 37 години и винаги съм стоял зад думите си.

Естествената реакция на българските граждани е по-скоро да заложат на нещо, което им изглежда по-сигурно. Така че очаквам засилване на подкрепата за ГЕРБ-СДС, за БСП и ДПС. Със сигурност ще има и хора, които ще потърсят поредния индустриален продукт – имам предвид „Продължаваме промяната“, но засега не изглежда вероятно да имаме ясно очертано от избирателите мнозинство. България е изправена пред изключително сериозни изпитания, които изискват много ясна управленска програма поне за година напред. Нужно е българите да чуят ясно, че който има възможност да води преговори за управление, ще отстоява определени приоритети, жизненоважни за България“, смята Гълъгов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории