Само в 7DniSofia.bg

Рекорд: Хванаха златни бижута за над 2 милиона лева на Дунав мост 2 (СНИМКИ)

articles__df8c8c1010b4725e21e376a3e1f5caeb

Служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница Русе са заловили рекордно количество златни бижута. Според първоначална експертна справка артикулите представляват злато от 14-каратово злато, с обща стойност по цени на едро над 2,2 милиона лева. Находката е била установена при проверка на лек автомобил „Рено“ с немски регистрационен номер.

Водачът и неговия пътник – български граждани, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж.

При проверка обаче било открито златото в специални тайници – там са били намерени 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за пренасяне през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери.

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпно деяние са привлечени пътуващите в автомобила Е.Ф. и Б.А. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за налагане на мерките им за неотклонение „задържане под стража“.