Зловещо: Намереният мъртъв на пътя Боян-Пантата е убит

полиция

51-годишният Боян Светлозаров-Пантата, който беше намерен мъртъв в края на септември на пътя между село Згориград и Враца, е бил убит. Извършителят на престъплението се издирва.

От Окръжна прокуратура-Враца, която се занимава със случая, обясниха пред Lupa.bg, че се води дело за извършено престъпление по чл. 115 от НК (Б.р. за убийство). При направената аутопсия са констатирани травматични увреждания по тялото и главата. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Към настоящия момент заключението на вещото лице за причината за смъртта на мъжа и механизма за нейното настъпване не е изготвено и не е представено по делото. Действията по разследването продължават“.

На 30 септември шофьор е забелязал мъжки крака да стърчат на пътя между село Згориград и Враца. Той съобщил в полицията, че открил мъж в безпомощно състояние.

Изпратените медици установили, че намереният край пътя 51-годишен мъж е мъртъв. Имал видими наранявания на глезените и ръцете, както и охлузвания в областта на главата.

Установено е, че жертвата е 51-годишният Боян Светлозаров-Пантата от село Згориград. Разведен отдавна, мъжът е живеел сам след като родителите му са починали. Местните често наемали Боян Пантата на случайна работа и ремонти. Пропивал обаче заработеното с приятели в селската кръчма и често бил без пари. Заради това разпродал почти цялото си наследено от родителите имущество, а къщата му нямала дори врати и прозорци.