Борисов бесен: Оставка! Локдаун е нужен за служебното правителство и да се махат

8548d4a05eb7fd08818c81a1dff8c134

Само оставка на диктатора Румен Радев ще спаси българите от хаоса и кризите, които създадоха във всички сфери. Това мнение изрази лидерът на ГЕРБ Бойко Боридов. „Локдаун за правителството е нужен – да се махат! Пълен локдаун за тях – няма успешен служебен министър в нито една сфера“, обяви той на брифинг на ГЕРБ заради скандала с въвеждането на зелени сертификати, които ограничават правата на 2/3 от българските граждани.

„Трябва да оживеем някак – по над 100 души на ден умират, а как ще доживеем до изборите? По улиците всеки ден има автентични протести – от глад! А не като при нас – защото не били красиви плочките, които са сложени“, обяви още Борисов.

„Срам и позор е това, което направи Радев с държавата само за 6 месеца! Не знаел все едно за цените на храните и тока – стигна 700 лв. А къде са 600-те инвеститори на Кирил и Асен? Как изобщо някой ще дойде тук, като сме само ние в тъмночервена зона“, попита още Борисов.

„Въвеждането на „зелен сертификат“ в момента е дискриминационно отношение спрямо българските граждани. Когато правиш такъв локдаун, по закон си длъжен да осигуриш безплатно тестване на всички българи с ПСР тест. Не с бърз тест, а само с ПСР тест“, уточни проф. Костадин Ангелов.

По думите му правителството на Радев е провалило ваксинационната кампания, изпуснало е летните месеци и сега сме на първо място по смъртност.

„Спомняте ли си клетвата на първото служебно правителство на Радев – там се закле министър под карантина. Румен Радев, ако си спомняте, отиде на един европейски форум, когато беше контактен на болен с коронавирус и се направи, че не знае.

Тогава се наложи българската делегация да бъде затворена в хотел и после да бъде върната обратно. Това е отношението на Румен Радев и правителството му“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също взе думата, като каза, че иска да прочете декларация. Бившият премиер припомни изказването на Радев от преди година, когато твърдеше, че българите не умират заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на тогавашното правителство. Той поиска веднага оставката на Кацаров заради сегашния хаос в страната.

„А сега гледаме кампания как един си мие ръцете. Ами да направят една кампания и за ушите, краката и накрая под мишниците“, каза той и добави, че не е смешно, но такава е ситуацията в момента.

„Вчера Радев се сети, че има коронавирус. Онзи ден се сети, че има и финансова, и икономическа, и чудовищна криза и инфлация. Пак с евтин пиар събра уж енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. Кога се сети? Ние от месеци наред обясняваме за цената на тока, цената на газа и това, че не се води ваксинационна политика“, недоумява Борисов.

„Защо допуснаха цената на тока да стигне близо 700 лв. при АЕЦ, пълни язовири и собствени въглища“, попита още бившият премиер. „Кое донесе вдигането на цената на тока четири пъти. Газът ние го намалихме с 50%, но да речем, че сега се е вдигна“, добави той.

„Лично Радев смени всичко в държавата с негови поставени хора. Навсякъде. Всичко смени Радев с негови лични хора, минали по пътя на Копринката и се озовали на тези постове“, ядоса се лидерът на ГЕРБ и уточни, че утре пред всеки затворен обект трябва да има портиер, който да проверява сертификатите на хората.

„30 дни операцията по разтоварването на „Вера Су“ върви с пълен ход. Много полезен ход за водораслите и ако изплиска и навън, може и за бурените да е полезно. Но операцията е в ход, да не си помислите нещо“, продължи Борисов.

„Минеков може да вземе сега ковчега и да го закара пред Министерството на здравеопазването“, каза бившият премиер и цитира изказването на Кацаров от по-рано днес, в което признава, че негови близки го търсят да им намери легла в болниците и той им намира. „На почнаха да ни търсят за погребения, защото свършиха гробищните паркове“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Като сложиш „зелен сертификат“, къде е мярката 60/40, която ние приложихме. Чухме за нов заем от половин милиард. Вярно ли е? След Радев потоп. Важното е да спечели президентските избори, а след това ще хвърли вината и върху неговите министри, все едно не ги е кадрувал той от неговия път на Копринката“, отсече той.

„Кацаров е маша. Той не е и лекар като лекарите. Такива като проф. Балтов, проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев и проф. Ангелов бяха изчегъртани“, възмути се Борисов.

„Репресивната машина на Радев трябва да работи на пълни обороти през следващите 20 дни, за да спечели изборите. Привикват и разпитват хора на ГЕРБ. Те имат право на всичко. Диктаторът с едноличната власт може да си прави всичко, за него няма никакво значение, че умират хора“, каза лидерът на ГЕРБ на въпрос на ПИК ТV защо се прехвърлят средства от ковид резерва на държавата в МВР на Бойко Рашков.

„Нелогично е от вторник за четвъртък да въвеждаш зелен сертификат. Европа колко време ваксинираше и се подготвяше за това. Класът днес няма да е на училище, но довечера ще ходи на дискотека“, недоумява бившият премиер.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории